TIPS

Svaka kuvarica ima svoje tajne uspeha ....
A svaki neuspeh ima svog rešenja..

Male tajne kuhinje --
za uspešna jela
za zdraviju verziju jela
Hitne pomoći iz bakinog kuvara 
Hajde zajedno da otkrivamo...

Da li znate da vitamin C je jako osetljiv na toplu temperaturu?
Zato je pametno i zdravije dodati peršun na kraju recepta ;)

Da li znate sta uraditi da vam brokul ostane jarke zelene boje posle kuvanja?
Kuvajte ga bez poklopca a zatim sipajte hladnu vodu.;)

Da li znate sta uraditi kad vam padne više soli u serpu?
Dodajte jednu krišku hleba za nekoliko minuta... ;)

Da li znate kako smanjiti količinu soli?
Dodajte umesto majčinu dušicu umesto soli ;)
Možete takođe da koristite mesavinu raznih zacina (kari) ili limun.


Da li znate da kad god koristite paradajze u jelo pametno je dodati pola kasicice šećera da ublažavate kiseli ukus u sos? ;)
To će vam istovremeno pomoći da napravite sos gušći
Samo pazite i nemojte dodati šećera ako koristite pelat, jer pelat već sadzri šećer.

Da li znate kako artičoke da ne gube lepu boju posle čisćenja a pre kuvanja?
Stavite ih odmah u vodu gde ste dodali sok od limuna ;)
Isto vredi i za čisćenje vaših ruka, utrljate ih limunom.

Da li znate kako kiwi da budu mekši i zreli brze?
Stavite ih blizu jabuke ;)
... još bolje ako je jabuka ranjena nožem
Isto vredi i za banane...

Da li znate da malo senfa u marinadi učinice vašu svinjetinu mekšu?


Da li znate sta da radite umesto piti stalno vodu kad vam je jelo jako ljuto?
Servirati jelo uz malo jogurta ;)

Da li znate da je bolje mlečne proizvode kao što su sir, mleko i puter (čak i margarin) sačuvati daleko od riba u frižideru jer lako dobiju neprijatan miris??



Нема коментара: