Moderna Pseftobajadera

Και μοντέρνα... και ψευτο-μπαγιαντέρα!

Evo i jedne pseftobajadere, nema ni oblik ni ukus ni sastojke originalne bajadere, nema čak ni komadić čokolade. Ovo je kalorično ali sadrži puno zdravih sastojaka Sredozemlje. Nešto ludo.



Sastojci
nekoliko žitarica doručka Cheerios, mlevenih.
80 gr kravljeg putera
70gr braon šećera
kašika brašna od rogača
8 kašika prezli
nekoliko mlevenih pistaćija, neslanih i nepečenih
nekoliko mlevenih badema, neslanih i nepečenih
malo cimeta u prahu.
tri klinčića u prahu, mlevenih
nekoliko suvog grožđa svetlije boje, Sultanina.
3 kašike vode

U šerpici staviti puter i šećer a kad se smesa topi dodati mlevene sastojke i vodu. Mešati. Smesu podeliti da 2 dela/posudice a svakoj posudici dodati 4 kašika prezli. Jednom delu dodati i rogač. U kalup staviti papir za pečenje i na dnu staviti malo suvog grožđa. Iznad toga preliti malo od jedne smese, zatim drugu, na kraju opet mal ood one prve. Ostaviti u frižideru da se ohladi tak oda može da se seće. 
to je sve.
Hvala ti Valjevo!
 
ΨευτοΜπαγιαντερα- Ξε-ψευτομπαγιαντερα,εγώ αυτό κέρασα σήμερα και γλειφαν και τα δάχτυλα τους. 
Αυτοί που δοκίμασαν ξετρελλάθηκαν, είπαν πως είναι σαν σαραγλί ή σα μπακλαβάς με μέλι.. Τώρα το μελι των Cheerios ήτανε- ή η μελένια γέυση της καστανής ζάχαρης;΄Ολα μαζί. Εμένα πάντως μου θυμίζει στη γέυση σα να τρώω μακλαβαδάκι με επικάλυψη σοκολάτας! Ζήτω το χαρούπι! Τη μια παίζει το ρόλο του καφέ, την άλλη της σοκολάτας, και πάντα σε βγάζει ασπροπρόσωπο!
Και τώρα που το σκέφτομαι... και η μπαγιαντέρα τι είναι? Ενας ψευτοχαλβάς θα ελεγε κανείς... απλά αντι για λάδι εχει βούτυρο/μαργαρίνη και αντι για σιμιγδάλι έχει τα μπισκοτα και τα τρίμματα ξηρών καρπών.. Ε ρε γλέντια.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?