Teleće krmnadle

Mosharisies britzoles

Muška jela
Jednostavno teleće krmnadle. Teleće krenadle jednostavno. To su muška jela. Ne znam zašto kad prave ovo, ili nešto slično, kažu to su muška jela... Možda zbog toga što muškarci ne žele da prave komplikovane recepte ili zbog toga da im je ovo dovoljno da se hrane i da se osećaju dobro.
U netu skoro svi predlažu da pravimo takve kremnadle sa puterom, ruzmarinom, belom lukom... Ali meni nijedan od ovih predloga ne deluje ukusan... Ja pravim ovako jednostavno a ispadne veoma ukusno i krmnadle veoma mekane i sočne, i naravno dobro su pečene čak i u centru. 
 
Ovo glavno jelo sadrži:
teleće krmnadle (Spalobritzoles)
malo soli
malo bibera
maslinovo ulje
malo suve majčine dušice
nekoliko krompira 
a za krompire vam treba 
malo soli
malo mlevene začinske dimljene paprike* 
dimljen papriku možete skroz izbegavati.
i naravno servirati sa sirom. FETA.

Krmnadle oprati i staviti u posudu sa ostalim sastojcim (marinade). Poklopiti i ostaviti u marinadi za sat vremena, u frižideru ili ne. Neki kažu da ako stavimo u frižideru posle toga treba da ih mal oostavimo u sobnoj temepraturi, ja nisam stavila u frižideru, sat vremena nije puno kad su krmnadle već hladne i sveže, bar tako ja mislim. Zagrejati rernu... da bude toplo 220stepeni. Meso staviti na plej na pek papir pa peći sve dok ne lepo porumeni sa jedne i sa druge strane. Ako su krmnadle velike debljine onda seći da budete proverili da li su dobro pečene i u centru. 

Krompire očistiti i oprati, seći na kolutove duguljaste, posoliti sa jedne i sa druge strane, isto dodati papriku sa jedne i sa jedne strane, premaziti maslinovom uljem sa jedne i sa druge strane pa peči u zagrejanoj rerni na 220stepeni za 20minuta.

Servirati.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?