Hranljiva supica od glave jagnjeće

Hranljiva supica 

Lagana i istovremeno hranljiva supica.
U mojoj zemlji, tj. u Grčkoj, za vreme Vaskrsa se tradicionalno konzumira jagnje, ili jaretina, mala koža.
Kako sam vam već pričala na Veliku Subotu u ponoć Grci jedemo Majirica. Da budemo mogli da pravimo ono tradicionalno jelo treba da kupimo iznutriće jagnjeće. Najčešće kod mesara uz toga daju i glavu ovog životinja. 
Jedan način da ga koristimo/jedemo jeste da napravimo supicu. Ova je jedna veoma jednostavna ali ukusna i hranljiva supica.
Kako se pravi?

Sastojci
  • glava jednog jagnjeta
  • glavica crnog luka, mada nije obavezno.
  • malo soli 
  • malo bibera
  • malo maslinovog ulja
  • hilopites ili rezanci ili pirinač ili orzo.
U ekspres lonac kuvati glavu jagnjeta (i glavicu crnog luka) za 45minuta. Ali u početku skinuti penu iz površine vode, to je pena koja ostavi meso. Dodati malo maslinovog ulja, posoliti. Nakon tog vremena izvaditi glavicu crnog luka jer neće trebati. Ocediti vodu gde ste kuvali sastojke. Mislim treba da čuvamo vodu ali da bude čista, bez komadice ili pene. U ovoj čistoj vodi dodati orzo ili pirinač ili rezance i kuvati ih koliko treba. Nemojte zaboraviti da posolite i da pobiberite po ukusu. Ako želite možete dodati rendan paradajz. Servirati uz komadice mesa. 
Ja sam dodala i malo rendanog tvrdog sira, i još malo bibera. 



Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?