Teletina sa krompirima i patlidžanom.

Teletina u sosu sa krompirima i patlidžanom.

Danas pravim nešto novo.
Patlidžane skoro ne jedem, više volim one bele. A kad ih jedem volim kad su pečene. Ovo jelo je sigurno ukusno jer kombinacija podseća na grčki musakas. Rekla bih musakas bez -grčki- jer meni musakas je samo nešto grčko ali u netu vidim svašta i naljutim se pa bolje da kažem da grčki musakas je nešto drugo od toga šta ima u netu... Ovo naravno nije musakas, ali sadrži neke od glavne sastojke onog divnog i veoma poznatog -širom sveta- jela...

Ovo jelo možete servirati sa salatom (obična zelena salata i malo Guda sira je sasvim dovoljna), ili sa pirinčem, a ako ne volite krompire onda pravite isto bez krompira pa servirati sa integralnom testeninom.

Recept je jednostavan. Ipak kad me je jedna nekadašnja koleginica pitala šta ćemo jesti danas a ja sam joj pričala o tome ona se zaista oduševila.

Sastojci
500gr telećeg mesa, na kockice.
malo soli
malo bibera
kašika pelata
kašika mlevene začinske dimljene paprike
1 patlidžan
2 krompira
rendan svež paradajz
malo maslinovog ulja
glavica crnog luka, sitno iseckan.
malo sitno iseckanog svežeg peršuna. 

U maslinovom uljem u ekspres lonac dinstati meso. Kad dobije svetliju boju sa svih strana onda pozačiniti paprikom. Dodati crni luk i mešati. Dodati sos paradajza i pelat. Ostaviti da se kuva za minut dva pa dodati 2 šolje vode. Posoliti i pobiberiti. Poklopiti i ostavit ida se kuva u umerenoj temperaturi za 40minuta. 
Oprati i seći patlidžan na kockice. Preliti maslinovom uljem i posoliti, mešati. 
Oljuštiti i oprati krompir. Seći na kockice. Preliti maslinovom uljem i posoliti, mešati.
Staviti sve ove kockice povrća na pleh na pek papir i peći u zagrejanoj rerni na 220stepeni za 20minuta, sve dok ne omekšaju. 
Meso u sosu iz šerpe staviti na tiganju, ili ostaviti tamo, nema veze, samo je meni lakše i lepše da serviram sa tiganja nego iz ekspres lonca...
Kuvati za još pet minutica bez poklopca tako da se višak vode iz sosa ispari pa dodati pečene kockice povrća sa pek papira... Mešati. Oprati i seći malo svežeg peršuna pa ga dodati u jelo. Servirati!!!
Njami!
Sa piticama hleba

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?