Lazanje od pilećeg mesa

Lazanje light

 
Prvi put mleveno meso od fileta bataka

U kombinaciji sa dimljenom slaninom
 

Sastojci za 4-5 porcije
  • 350gr mlevenog pilećeg mesaod fileta bataka
  • 10 lazanje, koristim Barilla.
  • malo soli
  • malo bibera
  • 3 kriške dimljene slanine
  • malo mlevene začinske paprike slatkog ukusa
  • malo sitno iseckane sveže nane
  • malo maslinovog ulja
  • glavica crnog luka sitno iseckan
  • malo suve majčine dušice
  • svež paradajz.
  • 150gr tvrdog grčkog sira ili Arla sir, rendan.
a za besamel
  • 200gr grčkog jogurta 2% masnoće
  • 2 kašike mekanog braša
  • jaje
  • pola šolje rendanog grčkogtvrdog sira ili Regato Arla
  • malo soli
  • malo bibera
  • dimljena začinska paprika za exrta ukus, mada nije obavezno.
Da nije pečeno, viljuška ne bi ušla.
U tiganu u maslinovom uljem disntati meso i dodajući biber, papriku. Dodati crni luk i slaninu sitno iseckane. Dodati majčinu dušicu i sos paradajza. Ostaviti za par minuta, zatim mešati i dodati malo vode. Posoliti i ostaviti da se kuva sve dok voda ne ispari, ali da se ne ispari potpuno. Na kraju skinuti sa vatre i dodati nanu. Mešati.
grčki jogurt kremastog oblika.
U posudu spremiti bešamel. Staviti sve sastojke osim paprike i mešati mikserom. 
Staviti na duguljasti pleh 1 sloj lazanja a iznad toga dodati malo mlevenog mesa sa tiganja.
Nemojte izbegavati dodati tečnosti iz smese. Ako volite možete dodati malo sira iznad sloja mesa.
Trebaće malo tečnosti iz smese da se bolje peku lazanje. Ponoviti. Zadnji sloj, mislim sloj na vrh treba da bude lazanje. Izbad toga dodati bešamel, tako da ide svuda na površini. Pobiberiti lagano i dodati dimljenu papriku za ekstra ukus, i malo sira takođe. Peći u zagrejanoj rerni na 200stepeni sve dok lepo porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?