Biftekia od pilećeg mesa sa slaninom

Biftekia kotobeikon


Ukusna biftekia pilećeg mesa, sočna i mirišljava.






Sastojci
  • 350gr mlevenog pilećeg mesa odfileta bataka.
  • glavica grnog luka sitno iseckana.
  • malo sitno iseckane sveže nane
  • malo sitno iseckanog svežeg peršuna
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo mlevene začinske paprike slatkog ukusa
  • malo suve majčine dušice
  • rendana korica limuna.
  • 50gr dimljene slanine sitno iseckana  
  • malo maslinovog ulja
  • šolja prezli, od pšenica i ječma.
  • 1 jaje
  • dimljena slanina    (1-2 kriška) za dekoraciju.
  • Gouda sir (za dekoraciju)

U šerpici u maslinovom uljem(samo jedna kašika ulja) dinstati slaninu i crni luk. U posudu staviti sve sastojke sa spiske, i naravno slaninu i crni luk što ste već dinstali... i mešati rukama dobro sve dok ne dobijati smesu od koje možete napraviti pljeskavice među dlanima.
Ukoliko želite da ih dekorisete slaninom onda seći kriške slanina na manje trake i dekorisati ih. Staviti ivice slanine sa druge strane, tj na strani koja će da leži na pleh...
Lepo ih rasporediti na pleh na pek papir i preliti ih maslinovim uljem koristeći silikonsku četkicu odgovarajuču za hranu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni za pola sata i još deset minutica na 160minuta.Sve dok ne lepo porumene (sa jedne i sa druge strane) i da budu pečene u centru. -Ukoliko želite da ih servirate sa istopljenom sirom na vrhu kako se vidi na slici... onda nakon pečenja staviti malo sira na vrhu i peći za par minutica na 150 ili ako je rerna već vruća onda samo sačekati da sir topi-. Staviti na tanjiru i poklopiti. Servirati.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?