Teletina u sosu sa šargarepom

Teleće meso u šerpi sa šargarepom 



sa pirinčem







Sastojci
  • 500gr telećeg mesa iseckan na kockice
  • 3 svežih paradajza, rendanih.
  • glavica crnog luka
  • 2-4 šargarepa
  • malo soli
  • malo bibera
  • prstohvat šećera
  • malo maslinovog ulja
Oprati i ocediti meso.
Sitno seći crni luk. Šargarpe seći na kolutiće. U ekspres lonac sipat imalo maslinovog ulja pa disntati meso. Dodati crni luk i šargarepu i nastaviti disntanjem. Dodati sos paradajza, mešati i ostaviti da se kuva za par minuta, onda dodati malo vode. Posoliti i pobiberiti. Ostaviti da se kuva u umerenoj temperaturi za otprilike sat vremena, sve dok meso ne omekša.
Servirati sa pirinčem.

Ovaj prilog na slici pravim ovako
  • 250gr pirinča bonnet 
  • malo soli
  • malo maslinovog ulja
  • šolja graška
U slanoj vodi koja vri gde smo već dodali malo maslivog ulja... Staviti pirinač. Mešati i ostavit ida se kuva za nekoliko minuta sve dok ne omekša. Ocediti. Dodati malo maslinovog ulja i mešati.
U drugoj šerpici u vodi koja vri- nema veze ako ima malo soli ili ne...- dodati grašak i ostaviti da se kuva za nekoliko minuta sve dok ne omekša. Ocediti i preliti hladnom vodom. Ostavit imalo da se ohladi a na kraju dodati grašak i šerpu gde već imate pirinač.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?