Svinjski file marinirano u belom vinu

Svinjski file marinirano u belom vinu u rerni sa krompirima i batatom


Aromatično!

Sastojci
  • 1 svinjski file 
  • čen belog luka
  • kašika putera
  • malo suve žalfije
  • kašika senfa
  • malo soli
  • malo bibera
  • 100ml maslinovog ulja
  • 250ml belog vina 12% alc.
  • 40gr dimljene slanine.
  • 5 krompira srednje veličine
  • 2 batata srednje veličine.

U posudu staviti ulje, vino, senf, so, biber i žalfiju. Mešati. Oprati meso pa dodati meso u posudu sa marinadom. Poklopiti i ostaviti u frižideru za sat vremena.
U tiganju staviti puter i čen belog luka. Dinstati meso sa svih strana tako da se lepo porumeni. Umotati file slaninom, vezati slaninu koristeći konac za meso. 
Očistiti i oprati krompire i batate. Seći na komade. Staviti ih u vatrostalnom posudu. Posoliti i dodati malo ulja, mešati. Iznad krompira staviti meso. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 200-220stepeni za pola sata a zatim bez poklopca za 15minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?