Hobotnica u sirćetu

Htapodaki ksidato

Danas je Čist Ponedeljak, najodgovarajući dan da jedemo hobotnicu u sirćetu. Smatra se posno jelo ili predjelo.





Sastojci
1kg hobotnica
malo soli
malo bibera
malo sirćeta
100ml maslinovog ulja
malo sitno iseckanog svežeg peršuna

U ekspres lonac bez vode dinstati hobotnicu. Ostaviti vodu iz hobotnice da se ispari. Seći hobotnicu na komadice. Skinuti zube hobotnica. Vratit ihobotnicu u ekspres lonan i dodati čašu vode. Poklopiti i ostaviti da se kuva za 15min -najmanje- u umerenoj temperaturi. U posudu staviti sastojke sa spiske, mešati viljuškom. Dodati hobotnicu, bez vode. Mešati i uživati u sobnoj temperaturi. Ako želite dodati malo suvog origana takođe. Predivan grčki recept.

Šta još možemo danas jesti?
Kidonja
Salatu od krompira
Salatu Mani
Skordalja
Lagana
Halvas od griza
Čokoladice sa urmama
Sarmice od blitva
Sarmice od kupusa
Hobotnica sa makaronama
Sipe sa spanaćem
Lignje pržene 
Lignje punjene
Fanuropita
Fanuropita II
Zdrave slatke bombice 
Mini posne cruncello čokoladice
Samali
i još puno recepata ali to su samo predlozi...

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?