Dimljene Penne.

Penne sa viršlama, dimljenom paprikom i dimljenim sirom u rerni


Ukusno!!!
Rekla bih ''danas jedemo nezdravo'' ali nije tako nezdravo, nije strašno niti nezdravo da konzumiramo slaninu nekad, sir sadrži kalcijum, vitamin D i B. Naravno sadrži i masti ali i to treba da uključujemo u zdravu ravnotežnu ishranu. Ovo jelo sadrži 2 vrsta paradajza, da ne zaboravimo pomoć likopena našem organizmu i naravno aromatične biljke koji uvek dodaju ukus, aromu i lekovito dejstvo. Paprike... izvor vitamina C... Viršle (viršle koje sadrže maslinovo ulje) nisam ni pržila... već samo kuvala. Dakle, ko može reči da je to nezdravo?
Evo kako sam pravila ovaj recept

Sastojci za 4-5 porcije
  • 250gr Penne Rigate
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo maslinovog ulja
  • rendan paradajz
  • 200gr mini cherry paradajza 
  • malo suvog bosiljka
  • malo sitno iseckanog crnog luka
  • 1/4 čena belog luka
  • 1/2 rogač paprika iseckana žuljen ili na kockice
  • mlevena začinska paprika slatkog ukusa
  • mlevena začinska paprika, dimljena.
  • 250gr rendanog dimljenog sira
  • 100gr rendanog mozzarella sira
  • 3 viršle tip frankfurta, dimljene (200gr)
  • prstohvat šećera 
  • malo sitno iseckanog svežeg peršuna.
U slanoj vodi gde ste dodali malo maslinovog ulja kuvati testenine za 10min. Ocedit ii preliti vodom a zatim maslinovog uljem.
U jednoj šerpici kuvati viršle za deset minutica.
U velikom tiganju u maslinovom ulju dinstati crni luk i beli luk i papriku. Dodati rendan paradajz i mini parajze iseckane. Mešati. Posoliti, pobiberiti i dodati bosiljak, šećer. Skinuti sa vatre. Seći viršle na kolutiće i dodati ih u smesu/sosu. Dodati peršun. Ovaj sos treba da bude gust, zato ne dodamo nimalo vode i ostavimo da se tečnost od paradjza ispari.
Dodati testeninie i mešati. Dodati malo rendanog sira i mešati. Tako je ukusno i lepo da možete jesti čak i ovako, sa sirom ili bez sira.
U tepsiji ili vatrostalnom posudu... (ja sam koristila duguljast kalup) staviti malo od testenina sa tiganja. Dodati malo sira, ponovo testenine... na kraju dodati dosta sira na vrhu.
Peći u zagrejanoj rerni na 180stepeni sve dok sir ne topi i lepo porumeni. Dodati malo peršuna na vrh. Njami!
Servirati uz salatu.

2 коментара:

  1. Ovo jelo može da se jede i hladno i toplo. Prema sastvojcima koje si navela, verujem da je jako ukusno. Pozdrav draga Grkinjo <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Da, jeli smo i kasnije a nisamo zagrejali ponovo, naravno nije ostalo za sutradan. Pozdrav kuvarice iz Bora! :)

      Избриши

šta vi mislite?