Belo Belo pile

Belo belo pile


<3
Belo meso, belo vino, bela pavlaka i beli sir... bele i testenine.
Najukusnija piletina što sam ikada jela.

 

Sastojci

250-400gr pilećeg filea
500gr testenina (Penne, Fusilli, Farfale...)
malo soli
biber
2 kašika sitno iseckane sveže mirođije
kašičića putera
malo maslinovog ulja
šoljica belog vina 12% alc.
glavica crnog luka sitno iseckana.
šolja neutralne pavlake 15% masti.
200gr rendanog tvrdog grčkog sira (ili Arla tvrd sir)

Oprati i seći piletinu na kocke. Dinstati u maslinovom ulju i puteru. Dodati sitno iseckanu slaninu i sitn oseckan crni luk. Nastaviti dinstati, mešati. Kad nema više tečnosti dodati vino. Ostaviti da se ispari, mešati. Pobiberiti. Dodati 500ml vode, posoliti i ostaviti da se kuva u jakoj temperaturi i bez poklopca. Kad se večina tečnosti ispari a meso je dobro pečeno do centra a kad ga sećemo nije ružičaste već samo bele boje... dodati pavlaku i mešati. Kad počne da vri ostaviti samo nekolik osekundi pa odmah skinuti sa vatre. Dodati mirođiju i ponovo pobiberiti. Mešati. Poklopiti i servirati za nekoliko minuta. ... sa testeninom.
Testenine kuvati prema upustvo, na primer za 9-10minuta u slanoj vodi koja vri i gde ste dodali malo maslinovog ulja. Ocediti i preliti maslinovim ujem. Poklopiti i servirati za nekoliko minuta.... sa pilećem mesom i sirom među slojima a i na vrhu. 





Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?