Prepelice stifado

Prepelice stifado


Praznično


Nešto veoma ukusno, neobično i gurme za prazničnu trpezu i ne samo...
Sastojci
  • 750gr prepelica (4)
  • malo soli 
  • malo bibera
  • lovor list
  • sos svežih paradajza 
  • 750gr glavice malih crnih luka.
  • maslinovo ulje.
Oljuštiti i oprati glavice crnih luka pa dinstati ih u tiganju u maslinovom ulju. 
U ekspres lonac dinstati prepelice u maslinovom ulju sa svih strana. Sipati malo vode (1 čaša vode), poklopiti i kuvati za deset minuta u umerenoj temperaturi. Dodati glavice crnih luka u šerpu. Dodati sos svežih rendanih paradajza, lovor list, posoliti i pobiberiti. Dodati 1/2 čaše vode, poklopiti i kuvati za 20min u umerenoj temperaturi, pola sata najviše. Ako posle tog vremena u šerpi ima još puno vode a  to zbog vode od crnih luka, onda nastaviti kuvanje bez poklopca za pet minuta sve dok višak vode ne ispari. 
Serivari... sa sirom, crvenom vinom... zelenim punjenim maslinama...


Koristila sam smrznute očišćene prepelice fasianos , naravno iz Grčke, koje sam  ostavila u frižideru 12sati pre kuvanja. Kvalitetno meso od jedne grčke firme koja obezbedi sve uslove tako da nam pruži najkvalitetnije namirnice.




Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?