Torta sa straciatella nadevom od musa bele čokolade.

Torta sa straciatella nadevom, od musa bele čokolade.


Bela i čokoladna? Moguće!


Ukus te torte je baš kao one mlečne čokolade za decu sa nadevom koje sadrže puno mlekom. Meni podseća na Nestle Nesquick :-)   . Nije kao Kinder, Kinder mi se ne dopada.

Sastojci
za mus straciatella od bele čokolade,
  • 180gr bele čokolade za kuvanje
  • 200ml neutralne pavlake 35% masnoće
  • 50grrendane crne čokolade za kuvanje 52% kakao-a.
za patispanj
  • 4 jaja
  • 80gr brašna
  • 100gr šećera
  • kašika kakao-a
za sirup
  • 150ml  vode 
  • kašičica kakao-a
  • kašika šećera
  • malo domaćeg likera od višanja, cimeta i klinčića.
za dekorisanje
  • 200ml neutralne pavlake za kuvanje 35% masnoće.
  • kašika prah šećera

Mikserom umutiti dobro 4 žumanaca sa šećerom sve dok ne budu krema. U drugoj posudi umutiti dobro belance tako da dobijete ''sneg''. Mi u Grćkoj ovaj sneg zovemo marega. U prvoj posudi dodati maregu i drvenom kašikom lepo i lagano mešati tako da se ne gubi vazduh koji se već nalazi u smesu. Dodati brašno i kakao kroz cediljke i mešati lagano istom načinom ponovo.
Ovu smesu izlijemo u veliki pleh na pek papir.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni za desetak minuta.
Ostaviti da se ohladi u sobnoj temperaturi pa seći pažljivo nožem na 3 dela.
Istopiti čokoladu u ben mari. Ostaviti da se malo ohladi u sobnoj temperaturi. Umutiti pavlaku u hladnoj posudi sve dok ne dobijete šlag. Dodati čokoladu u šlag, malo po malo i pažljivo mešajući drvenom kašikom tako da se ne gubi vazduh sa smese. Dodati rendanu čokoladu takođe. OStaviti u frižideru da se malo ohladi.

Spremiti sirup: Skuvati kakao u vodi doadjući malo šećera. Kad se ohladi dodati liker. Mešati. Time premaziti prvu koru, dodati nadev/mus. Ponovo kora, sirup, nadev... na kraju na vrhu treba da bude samo treća kora sa malo sirupom.
Ostaviti u frižideru da se ohladi.
U hladnoj posudi umutiti pavlaku sa prah šećerom sve dok ne bude šlag. Ostaviti u frižideru da se malo ohladi, zatim dekorisati tortu. 
Ostaviti u frižideru :) Budite strpljivi....
Servirati nakon dva sata...




Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?