Pancete u pivu

Pancete marinirane u pivu u rerni sa krompirima i batatom


Pivo, meso, batat i dimljeni ukus.








Sastojci
  • 500 gr svinjskog panceta
  • malo maslinovog ulja
  • 200ml piva Heineken LAGER 5%alc.
  • 1/2 šoljice senfa
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo suve žalfije
  • 3 krompira 
  • 1 batata
  • 100gr krupno rendanog dimljenog sira. 

U posudu sipati pivo, dodati maslinovo ulje i senf. Meso oprati pa dodati u marinadu. Meso utrljati svojim prstima pa ostaviti u marinadi za pola sata. Oprati, oljustiti i seći batat i krompire. Dodati malo maslinovog ulja , posoliti, mešati rukama pa staviti u vatrostalnu posudu. Meso izvadit iz marinade, posoliti i pobiberiti. Staviti iznad krompira. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni i mal opre kraja bez poklopca da se meso lepo porumeni. Dodati rendani sir na vrhu krompira, sir će da se lepo topi kad je jelo još toplo. Poklopiti da se sir lepo topi. Servirati.

tip tip
Dimljenu začinsku papriku nisam još koristila ali pretpostavljam da bi dala extra ukus, zato bih rado probala.
Sledeći put dodaću još bibera mesu i neću zaboraviti da dodajem crni luk u marinadu.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?