Kuglice od mlečne čokolade i đumbira

Kuglice od mlečne čokolade i đumbira


Tako jednostavne i tako aromatične!









Sastojci
100ml neutralne pavlake 35%masnoće
260gr mlečne čokolade za kuvanje 40% kakao-a
1/2 kašičica sitno rendanog đumbira
15 petit keksa
25gr kravljeg putera, ma primer lurpak.

Napomena
Možete umesto petit keksa i đumbira da koristite keks sa ukusom đumbira.

U šerpici zagrejati pavlaku pa dodati puter da se topi. Skinuti s vatre i dodati čokoladu na komadice i malo rendanog đumbira. Mešati sve dok čokolada ne istopi. Dodati keks, na male komadice, čak i mlevene. Ostaviti u frižideru za sat i po vremena ili sve dok ne zgusne dovoljno tako da mogu od toga da se formiraju kuglice dlanima. Napraviti kuglice i dekorisati ih po želji.

 

Milk chocolate&ginger mini truffles

Ingredients
100ml heavy cream, 35%fat
260gr milk couverture chocolate
1/2 teaspoon grated fresh ginger
15 petit beurre biscuits
25gr butter

Tip
You can use ginger flavoured biscuits instead of petit beurre&grated ginger. 

In a saucepan brnig the cream to simmer and add the butter cube and stir gently with a wooden spoon till it melts. Set aside and add the chocolate cut into small pieces and the grated ginger. Stir well. Add the biscuits finely chooped or you can even add them cut  in very small pieces. Stirr well, pour in another bowl and let it cool in the fridge till you can make small balls out of it.
Decorate them the way you love, using finely grated chocolate, cocoa powder, finely chopper biscuits or even breakfast cereals. You can even decorate them with melted chocolate.

Τρουφάκια με σοκολάτα γάλακτος και τζίντζερ.

Τόσο απλά και συγχρόνως τόσο αρωματικά και ιδιαίτερα!

Υλικά
260γρ σοκολατα κουβερτούρα, γάλακτος.
100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
15 μπισκότα πτι μπερ.
25γρ βούτυρο αγελαδινό, lurpak.

Μπορούμε αν βρούμε μπισκότα με τζίντζερ να χρησιμοποιήσουμε εκείνα αντί των απλών και του ξύσματος τζίντζερ.

Στο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη κρέμα και λίγο πριν βράσει ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κι ανακατέυουμε να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, όσο πιό μικρά μπορούμε. Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε και το τζίντζερ. Προσθέτουμε σπασμένα και θριμματισμένα μπισκότα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα άλλο μπωλ και στο ψυγείο για μια μιση περίπου ώρα μέχρι να κρυώσει τόσο ώστε να μπορούεμ να πλάσουμε από αυτό μπαλίτσες με τα χέρια μας. Πλάθουμε τις μπαλίτσες και τις διακοσμούμε όπως θέλουμε, 3 μπισκότα αλεσμένα στο μούλτι είναι αρκέτα για να καλύψουμε όλες τις μπαλίτσες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καρύδα, τρούφα ή κακάο επίσης ή ακόμα και να τις βουτύξουμε σε σοκολάτα. Αν τις βουτίξουμε στη σοκολάτα θα τις αφήσουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν , καλύτερα στο ψυγείο ή 10' στη κατάψυξη.
Αφήνουμε στο ψυγείο, καλύτερα καλυμένα με διαφανή μεμβράνη για να μην χαλάσει η διακόσμηση από την υγρασία του ψυγείου....





Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?