Slatkiš od kestena

Slatkiš od kestena 


Nešto kao mus mlečne čokolade i kestenova...
 





Sastojci
  • 200ml neutralna pavlaka 35%masnoće
  • 300ml mlečne čokolade za kuvanje sa ukusom vanilje.
  • 300gr kestenova=1 šolja kesten pirea
  • 4 kašika namaz karamele
  • 10 digestive keksice, bez šećera
  • 1 i 1/2 kašika margarina 
  • stapić cimeta.
  • kašika prah šećera.
  • malo sitno rendane čokolade za kuvanje, za dekorisanje.

U hladnoj posudi umutiti pavlaku sve dok ne dobijati šlag. Ostaviti u frižideru.
Oljustiti kestene i kuvati ih za 20min u vodi sa cimetom. Ocediti, očistiti lepo i mleveti ih u multi sa šećerom. Istopljenu čokoladu dodati u posudu s pireom i mešati mikserom. Dodati mal od šlaga i mešati mikserom. Zatim dodati mal opo malo šlag u posudu ali mešati lagano drvenom kašikomsa ivica pa do centra tak oda ostane vazduh u smesi. Ostaviti u frižideru za pola sata...
U multi mleveti keks sve dok ne dobijete prah. Dodati istoljenu margarinu i ponovo mešati. Smesu stavit ina dnu čaše. Iznad toga dodati namaz od karamele, trebaće 1 kašika za svaku čašu. 
Servirati kremu iznad sloja keksa i karamele, koristeći onaj aparat koji koristimo za dekorisanje torta. Dekorisati čokoladom. Ostavit iu frižideru za par sata najmanje mada nije problem i odmah jesti.

Iskreno ono što sam maštala bilo je svetlije boje ali krema ne bi bila gusta kad ne bih dodala odgovarajuću količinu čokolade.


Varijacija
Možete koristiti ovu kremu kao nadev u torti ili kao nadev ukusnog rolata.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?