Salata sa bademom, pinjolima i batatom.

Jedna ukusna zimska salata




Sastojci
ajsberg ili rukola
spanać
bademi file
pinjoli
batat
Gouda sira


Batat oljustiti i seći na kockice. Staviti u posudu, preliti uljem i posoliti. Mešati. Zatim peći u zagrejanoj rerni na pek papir na 220stepeni za 20minuta sve dok ne omekša. OStaviti da se ohladi u sobnoj tmperaturi. Ajsberg ili rukole i spanać očistiti i oprati, seći na komadice prstima. Sve sastojke staviti u posudu i mešati lagano. 
Možete dodati kašiku maslinovog ulja ili nekoliko kapića pomorandža za ekstra ukus i vitamine.

Servirati sa džigericom ,piletinom... ili kako vama odgovara.

Napomena
Batat svetle žute boje ima blag sladak ukus a batat tamnije boje, naradžaste boje, ima sladak i intenzivniji ukus koji podseća na pečen kesten. Sami odaberite po svom ukusu.

Varijacija
Umesto batata koristiti bundevu.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?