Salata od bulgura i bundeve, sa borovnicama.

Salata od bulgura i bundeve, sa borovnicama.

Mediteranska jesenja/zimska salata sa aromom pomorandža, od bundeve, suvih borovnica....
Tabule od bundeve... ili jedna multivitaminska i veoma aromatična salata!!
Imala sam malo bundeve, malo bulgura, suvih borovnica što volim da dodajem u salatu zbog ukusa i kalcijuma... Kombinovala sam bundevu sa pomorandžem isto kako se priča da možemo dodati pomorandže kad koristimo slatki krompir... Servirala sam sa svinjskom mesom sa naravno sa žalfijom kao uvek...

Sastojci
šolja bulgura
šolja bundeve iseckana na komadice
nekoliko suvih borovnica
malo sitno iseckane sveže nane
malo sitno iseckanog svežeg peršuna
korica pomorandža
1-2 kašika soka od pomorandža.
prstohvat soli.
malo maslinovog ulja.
nekoliko zrna nara, mada nije obavezno.

U šerpici sipati vodu a kad vri sipati vodu u posudu sa bulgurom. Ostaviti dva sata.
Ocediti.
Seći bundevu na male kockice, preliti maslinovom uljem i lagano posoliti. Lepo ih rasporediti na pleh na pek papir i peći ih u zagrejanoj rerni na 220stepeni za 15-ak minuta. Dodati sve sastojke od spiska u posudu, lagano posoliti, mešati i servirati!




This is very delicious yet so light salad that I made using a few ingredients that I already had in my kitchen. I just added pomegranate to make it look even more beautiful and to add some extra vitamins.

Ingredients
A cup of cracked wheat
A cup of cut nto cubes butternut squash
A pinch of salt
Extra virgin olive oil
Orange zest
A tablespoon of natural orange juice
A few dried blueberries
Finely chopped parsley
Finely chopped spearmint

Add some extra virgin oil to the squash cubes, a pinch of salt and bake the butternut squash cubes in a preheated oven for about 15minutes using a parchment paper. Put the cracked wheat in a bowl and just add boiling water.  2hours later just keep the cooked cracked wheat without the water and mix all the ingredients together in a bowl. Serve and enjoy!

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?