Rolnice sa bundevom i kruškom

Zanimljiv rolat sa interesantnom marmeladom od bundeve i kruške, lepo dekorisan bademima.




Kreativnoukusno!

Sastojci
za koru
3 jaja
100gr šećera
2 kašika brašna sa praškom za pecivo
2 kašike kukuruznog škroba
vanilin šećer
a za nadev
300gr bundeve
1 kruška
malo cimeta
3 klinčića
150gr šećera
rendana korica pomorandža
nekoliko kapica svežeg limuna
dekor
bademi file

Bundevu i krušku seći na komadice pa mleveti u multi. Staviti smesu u šerpici, dodati cimet i mlevene klinčice i na kraju šećer. Kuvati mešajući kašikom s vremena na vreme sve dok ne budu komadice mekane a ako vam je multi odlično mleveo sve onda da bude smesa gusta i skoro bez tečnosti, tj. marmelada. Dok kuvate dodati rendanu koricu pomorandža. Pre kraja dodati nekoliko kapica limuna.
Ukoliko vam je multi nije dobro mleveo bundevu i krušku pa još uvek se vide komadice onda ponovo staviti marmeladu u multi i biće kao namaz.
Ostaviti da se ohladi najbolje u jednoj drugoj posudi.
Spremiti koru: Mikserom umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom sve dok ne dobijate kremastu smesu. Dodati brašno i škrob i nastaviti mešanjem. Smesu preliti na pleh veličine 30*40cm i peći u zagrejanoj rerni, na pek papir, na 180stepeni za deset minuta.
Pospite površinu prah šećerom koristeći cediljku. Okrenuti i staviti na drugi pek papir. Ponovo pospite prah šećerom kroz cediljke i sa druge strane. Prekrijite pek papirom. Sad postoji pek papir i sa jedne i sa druge strane. Urolati. Ostaviti da se ohladi ovako, u obliku rolata između pek papira.
Pažljivo otvoriti rolat i premaziti unutrašnju površinu marmeladom. Urolati. 
Dekorisati: Koristeći silikonsku četkiću za kolače ili pažljivo kašičićom ako četkiće nema... premaziti malo marmelade na površini. Dodati file od bademe. 
Ostaviti u sobnoj temperaturi, servirati.

Napomena
Možete umesto badema da koristite šećer u prahu.

Marmelada od bundeve i kruške sa bademom

2 коментара:

  1. Jako lepo izgleda, a ukus je pretpostavljam fenomenalan! Da li bi možda mogla bundeva malo da se izdinsta(prokuva sa malo vode) pre blendiranja sa kruškom? Badem kojim si dekorisala rolnice, daje svečani izgled, a verovatno i poseban ukus rolnicama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nije potrebno da dinstamo bundevu, rendana je i brzo se kuva i omekša. Ne dodajemo vodu jer bundeva već sadrži veliku količinu vode. Hvala, lepo je,mada sam ja htela da testo ispadne malo deblji ali ok je. Da sam više strpljiva ja bih mogla da stavim bademe jedno po jedno i to jedno krj drugoga ili iznad drugoga tako da izgleda još lepše...

      Избриши

šta vi mislite?