Piletina sa pomorandžem

Piletina sa pomorandžem

Malo drugačije od originalnog...
U Grčkoj pravimo piletinu u rerni sa krompirima originalno sa limunom i još nekim zdravim i mirišljavim sastojcima...

Meni se dopada i ta malo slađa varijacija...

Sastojci
  • Piletina iseckana na komadice.
  • nekoliko krompira
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo suvog origana
  • malo majčine dušice
  • malo mlevene začinske paprike slatkog ukusa
  • maslinovo ulje
  • sok od 4* pomorandža (*kad količina piletina što imamo je velika, na primer 9 komade)
Razlog što nam treba sok od 4 pomorandža je zbog toga što nam treba dosta soka za marinadu a samo jedan da sipamo sok  u tepsiju.
Dakle, piletinu oprati a u posudu sipati sok pomornadža i maslinovo ulje zatim dodati ostale sastojke potrebne za marinadu. To su: majčina dušica i paprika. Dobro umutiti kašikom i dodati piletinu. Ostaviti u marinadi za pola sata. Zatim staviti komade na pleh, na pek papir, posoliti i pobiberiti sa jedne i sa druge strane.
Očistiti i oprati krompire, seći ih na komade. Dodati komade krompira u pleh, dodati origano. posoliti i pobiberiti. Preliti masinovom uljem i dodati vodu. Peći u zagrejanoj rerni na 220stepeni sve dok krompir ne omekša i piletina se lepo porumeni i bude dobro pečena do centra, oko sat vremena.

Napomena
Razlog što ostavimo piletinu u ovoj marinadi pre pečenja je zbog toga što ovako ostane mekana čak i kad se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?