Easy Slatkiš

Slatkiš sa bananom, čokoladom i keksićima

U zdravoj ishrani uključimo sve, čak i slatkiš, da, i onaj kaloričniji.
Ipak, instantna želja za nešto slatko ne znači da moramo napraviti ogroman kolač ili slatkiš koji će ostati u frižideru i posle yadovoljstva te želje a mi ćemo da ga konzumiramo ceo dan za naredne dane ili čak za narednih nekoliko sati... ili minuta...
Možemo, koristeći malo sastojaka i bez da se trošimo, da napravimo nešto malo ali najslađe, ovako, zato što to zaslužujemo!
U frižideru sam imala 200ml neutralne pavlake... paket margarina... u kuhinji dosta persimona i krušaka i samo jednu bananu. Malo meda... Trkom do samoposluge pa vrati mse sa čokoladom i malom paketićom keksića... 
Napravial sam slatkiš i to duplo porcija, ne samo za sebe već još jedna porcija čeka u frižideru.

Koristila sam
100gr crne čokolade za kuvanje 52% kakaoa
100ml neutralne pavlake 35% masnoće
70gr digestive keksića bez šećera
25gr margarina
1/2 banana
malčice šumskog meda... (rečimo 1/4 kašičice...)
cimet po želji, nije potrebno. Ja sam koristila organski cimet.

i još
100ml neutralne pavlake 35% masnoće za dekorisanje

U džezvi istopiti margarin. U multi mleveti keksice sa margarinom.
Smesu staviti na dnu kalupica/čaša/posude... zavisi gde vi volite da servirate svoj slatkiš...
Bananu seći na tanke kolutove pa ih lepo rasporediti iznad sloja keksa... Iznad toga malo cimeta. 
U drugoj ili čistoj džezvi zagrejati 100ml neutralna pavlaka malo pre nego što da vri. Dodati čokoladu na sto sitnije komadice... Skinuti sa vatre. Ostaviti da se malo zagreje u pavlaci a zatim mešati kašikom dobro, sve dok smesa ne bude tamne boje i gusta. Smesu staviti u drugu posudu i dodati med. Razlog što dodajemo med je zbog toga što želimo krema da ostane nekako mekana. (Iskreno prvi put dodajem med u ganache kremu... ali ovu tajnu sam pročitala u sajtu najčuvenijeg poslastičara.). Mešati dobro. Smesu pažljivo preliti iznad voćnog sloja i ostaviti u frižideru sve dok čokoladna krema ne bude gusta, treba da se ohladi. 
Slatkiš ćemo dekorisati šlagom. 100ml Neutralne pavlake staviti u hladnoj posudi i mešati mikserom sve dok ne bude šlag. Ne dodajem šećera... slatkiš je već sladak...
Ostaviti u frižideru ili odmah dekorisati slatkiš ako je već hladan i krema gusta.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?