Biftekia sa povrćem

Biftekia light.


Biftekia kako ih ja volim

 






 Sastojci za dvadesetak biftekia
  • 700gr telećeg mlevenog mesa, Elja.
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 rogač paprika
  • 2 malih tikvica, koristi se samo rendana korica.
  • 3 šargarepa, sitno rendanih.
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo suvog origana
  • malo maslinovog ulja
  • malo sitno iseckanog svežeg peršuna
  • malo sirćeta
  • šolja prezli, od ječma i pšenica.
  • 2 jaja.
U multi mleveti crni luk i rogač papriku. 
U posudu staviti mesoi dodati sirće. Posoliti i pobiberiti pa dodati sve sastojke osim prezli i jaja. Mešati rukama dobro za pet minuta, zatim dodati prezli pa ponovo mešati dobro a na kraju dodati jaja pa ponovo mešati. Smesu ostaviti u frižideru u posudi sa poklopcem za pola sata. Posle napraviti pljeskavice ravne i tanke pa ih lepo rasporediti na pleh na pek papir. Premaziti površinu svakog bifteki-a maslinovom uljem koristeči četkiću za kuvanje/kolače. Peći u zagrejanoj rerni za oko 45minuta, sve dokk ne lepo porumene sa jedne i sa druge strane. 
Dok se peku oblik se menja, nisu više tako velike i ravne. 


Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?