Svinjski but sa žalfijom i paprikom

Svinjski but sa žalfijom i paprikom

Još jedna nezaboravna kombinacija. Kad nisam imala aleve paprike ni majčine dušice spremila sam svinjski but ovako...
 
U multi mleveti rogač papriku iseckanu na kockice, maslinovo ulje (oko 100gr), so i biber, malo suve žalfije, 2 kašike senfa i pola čena belog luka. U ovoj marinadi ostaviti meso za najmanje pola sata, u frižideru, u posudu sa poklopcem. 
Za krompire će vam trebati malo suvog origana, malo maslinovog ulja, so i biber i sok jednog limuna.
Umotati meso dobro u pek papir i staviti ga u centru tepsije pa oko njega krompire iseckane na komade... Dodati krompirima potrebne sastojke tako da budu ukusne i mekane. Peći u zagrejanoj rerni u 200 stepeni za sat i po vremena.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?