Rođendanska torta sa patispanjom Straciatella

Rođendanska torta sa patispanjom Straciatella

Tortu sa takvom patisapnjom niste još probali!
Ni ja!
Ispalo je takav zbog toga što sam počela da ga pravim ali nisam primetila da nemam kakao pa sam odlučila da dodajem malo sitno rendanog čokolade... Rezultat???.... Jako ukusan!!!

Sastojci
  • nekoliko smrznutih malina
  • 120 gr crne čokolade za kuvanje 72% kakao-a
  • 120gr šećera
  • vanilin šećer
  • 3 kašike mekanog brašna
  • 3 jaja 
  • prstohvat soli
  • 3 kašike suvog rendanog kokosa
  • manje od 50ml vode.

Koristila sma instantne kreme iz kesice...
  • krema patiseri sa ukusom čokolade 
  • garni biljnog porekla
i još...
  • 500ml mleka

Istopiti čokoladu u ben mari pa kašičićem napraviti poželjne oblike na pek papir na ravnoj površini. Ostaviti u zamrzivač za pet minuta da se ohladi. Posle seči prstima i dekorisati tortu.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?