Leblebije sa dimljenom šunkom svinjskog buta i sa ukusom pomorandža.

Leblebije sa dimljenom šunkom svinjskog buta i sa ukusom pomorandža

Ukusno, mirišljavo i zdravo








Sastojci
250gr leblebija male veličine
malo
soli
malo bibera
list lovora
2 svežih rendanih paradajza
150gr dimljene šunke svinjskog buta
malo suvog ruzmarina
rogač paprika iseckana na kockice
glavica crnog luka sitno iseckana
malo korice pomorandža iseckana žuljen, bez albedo-a.
malo maslinovog ulja.

Ostaviti leblebije u vodi da odstoje preko noći u mlakoj vodi.
Sutradan ocediti i stavite u ekspres lonac sa vodom i lovorskom listom pa kuvati za sat vremena. Leblebije su gotove tj. mekane. Ocediti ali sačuvati šolju od tečnosti tj. vode iz šerpe.
U tignaju u maslinovom ulju dinstati crni luk, dimljenu šunku iseckanu na kockice i rogač papriku. Dodati ruzmarin. Mešati dobro. Dodati koricu pomorandža i leblebije, bez lovorskog lista, pa mešati dobro tako da leblebije upiju sve arome. Dodati sos paraajza i ostaviti malo da se zagreje. Zatim dodati malo vode, posolilti i pobiberiti i ostaviti da se kuva za desetak minuta.

Napomena 
ako želite još instenzivniji ukus i možda malo pikantnije da bude... onda dodati kašiku pelata uz sosu paradajza.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?