Svinjski but sa krompirima u rerni

Svinjsko pečenje

njam grčko jelo
i jedna jednostavna osvežavajuća salatica...


Sastojci
700gr svinjskog buta (bez kosti) u jednom komadu
malo začinske mlevene paprike slatkog ukusa
sok svežeg limuna
malo suvog origana
kašičića senfa
malo soli
malo bibera
čen belog luka
maslinovo ulje
nekoliko krompira 

Meso oprati, posoliti, pobiberiti, premažiti senfom i paprikom. Seći površinu lagano pa staviti nekoliko komadica belog luka. Umotati pek papirom.
Očistiti i oprati krompire pa ih lepo rasporediti na pleh oko mesa. Posoliti i pobiberiti, dodati origano i malo vode. Peći u zagrejanoj rerni na 180-200stepeni za oko sat vremena i još 30min.Na kraju dodati limun.
Tako ukusno! Tako mekano! 
A za salaticu na slici trebaće vam
1/3 zelene salate francuskog tipa (mekanim listovima)
4 rotkvica iseckanih na komadice
paradajz ''pomodoria'' iseckan na kockice (kao na slici)
1 šargarepa sitno rendana

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?