Τα φρούτα

Ο άνθρωπος σκέφτεται τα φρούτα ώς κάτι δροσιστικό, ώς κάτι εύγευστο και ζουμερό... Σαν ενα υγιεινό σνακ ή μια εναλλακτική λύση του γλυκού. 
Πολλά παιδιά δεν αγαπούν τα φρουτα και γι αυτό οι γονείς τους επινοούν τρόπους για να τα εφοδιάσουν με τα συστατικά τους, φτιαχνοντας για παράδειγμα σουβλάκια από κομμάτια φρότων ή σχεδιάζοντας στο πιάτο χρησιμοποιώντας τα ώς μέρη του τοπίου/θέματος.
Εγώ από την άλλη έκανα τα φρούτα καθημερνή μου συνήθεια μετά την αγορά ενός μπλέντερ οπότε έιχα τη δυνατότηα να καταναλώνω πολλά φρούτα σε μια μόνο δόση... Με κανένα άλλο τρόπο δε θα μπορούσα να το κάνω αυτό. 
Γνωρίζει άραγε ο κόσμος ότι τα φρούτα είνια στη πραγματικότητα η διογκωμένη ωοθήκη του λουλουδιού του αντίστοιχου φυτού; Αυτό είναι.
Σκέφτηκε ποτέ κανείς τα φρούτα σαν ένα τμήμα του κήπου από όπου όλα ξεκίνησαν και πως αυτά φτιάχτηκαν για να μας συντηρούν; 
Κάθε φορά διαβάζουμε για τις βιταμίνες τους, τις ιδιότητές τους όμως λίγοι ίσως σκέφτηκαν πως αυτά είναι μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της πραγματικότητας... 
Κάθε φορά μια νέα ανακάλυψη, ότι για παράδειγμα στη φλόυδα του τάδε φρόυτου η στο κουκούτσι θα βρείτε τη τάδε ουσία... Είνια τόσα πολλά που ακόμα δεν ξέρουμε και ελινια τόσα πολλά που μπορόυμε να χρησιμοποιήσουμε για το καλό όλων μας. 
Τα φρούτα, λοιπόν,μ μέρος του λουλουδιού, δε θα υπήρχαν αν δεν υπήρχαν οι μέλισσες και τα άλλα έντομα, αν δεν υπήρχε άνεμος... 
Ο καιρός και μάλιστα οι ώρες ψύχους ή το ποσοστό φωτός που λαμβάνει το δέντρο κρίνουν καθοριστηκά την άνθηση του δένδρου και την καρποφορία.
Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν το αχάδι ως μέσον καταπολέμησης της δηλητηρίασης...
Το δε γάλα του σύκου χρησιμοποιείται για να αντιμετωπίσει τσιμπήματα εντόμων...
Τα φρούτα λοιπόν δε μας προσφέρουν απλά τη γεύση τους αλλά μπορεί και να μας σώσουν. Τα φρούτα είναι ένας θησαυρός της φύσης!
Φρούτα παντού, ακόμα και στη κοσμετολογία. Εκείνο που πρώτα κοιτάζω στα συστατικά των καλλυντικών είναι τα φυτά/φρούτα που περιέχονται. Από εκεί κρίνω και το αποτέλεσμα.
Αν καταστρέφουμε το περιβάλλλον μας και τα φρούτα θα εξαφανιστούν...
κι αν είσαι τύπος που δε σε νοιάζει να φας φρούτα... σκέψου πως ούτε τα ζώα θα έχουν να φάνε οπότε ούτε ζώα θα τρώς.


Fruit make us happy

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?