Vazdušasti cvetici sa malinom i kokosom

Vazdušasti cvetići sa malinom i kokosom sa diskretnom ukusom lavande.

Mali cvetovi mekani i vazdušasti kao jastučići i veoma ukusni. Sa nadevom od domaće marmelade od malina i kokosom na vrhu ovi cvetići mogu da se pretvore u rolat ali u ovom obliku predstavljaju lepše izneneđenje za goste!

To su sastojci za mekano testo koji neće da se slomi dok urolate i sastojci za domaću marmeladu od kojih sam dobila 200ml marmelade. Nisam koristila čitavu količinu marmelade za ove cvetove ali ako neko odluči da napravi rolat onda je količina dovoljna.

Sastojci za testo
3 jaja
100gr šećera
vanilin šećer
3 kašike kukuruznog škroba
prstohvat soli
50ml vode 
kašičica praška za pecivo

a za marmeladu
šolja smrznutih malina
100gr šećera
1/2 kašičice suve lavande
nekoliko kapica svežeg limuna 

za dekorisanje 
malo gvožđa

Penasto umutiti mikserom žumance sa šećero mi vanilin šećerom sve dok ne dobiti kremastu masu. Onda malo po mal ododati vodu, zatim mal opo malo škrob i prašak za pecivo. Mešati mikserom.
U drugoj posudi umutiti belance i malo soli sve dok ne dobiti ''sneg''.  Ka[ikom lagano umešati sneg sa prvom smesom. Smesu izlijte na pleh veličine 30*40 na papir za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni za najviše deset minuta. Ukoliko želit eda napravite rolat urlati koru pomoću pek papira i ostaviti ovako da se malo ohladi ili kad već imate gotovu marmeladu onda premaziti površinu marmeladom pa urolati lepo. Ukoliko pravite rolat premaziti i površinu roalta malom količinom marmelade i dekorisati suvom rendanom kokosom.
Ukoliko želite da napravite cvetove kao na slici onda koristiti kalup za keks/biskvite u obliku cveta.
Ostaviti ih da se malo ohlade. 
Jednostavno super!
U šerpici staviti maline i šećer, dodati malo suve lavande, još bolje ako možete mleveti šećer sa lavandom u multi pre toga.
Kuvati sve dok ne budu marmelada tj. gust sos a na kraju dodati nekoliko kapica limuna. 
Ostaviti da se ohladi u sobnoj temperaturi. 
Silikonskom četkicom za kuhinju premaziti površinu cveta pa dodati drugi. Ponovite sve dok ne budu tri cvetovi jedno iznad drugoga. Dodati mal omarmelade na vrhu pa prstima dodati malo suvog rendanog kokosa. Dekorisati grožđem.
Ostaviti u frižideru sve dok ne servirate.

Varijacije
  • Možete koristiti krem sir ili mix kremsir i jogurta umesto jednog sloja marmelade.
  • Naravno možete umesto sira koristi čokoladu.  
  • Probati sa marmeladom od limuna.
Još nešto njam!

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?