Šumske kuglice

Superfood Kuglice od bele čokolade

To su alternativna trufakia. Prave se od bele čokolade a dobiju svoju karakterističnu boju zbog borovnica i malina što se dodaju tokom pripreme. Šumsko voće ili Superfood kuglice imaju prelepu ljubičastu boju i vitamina. Zabavno izgledaju i vrlo brzo nestanu. 
Ako volite ukus šumskog voća zavolićete ih na prvi pogled!
I zavolićete ih i na prvi zalogaj!

Sastojci
50gr suvih borovnica
2 kašika smrznutih malina
400gr bele čokolade za kuvanje, sa prirodnom vaniljom.
malo rendanog suvog kokosa za dekorisanje.
50gr putera
100ml neutralne pavlake za kuvanje, 35% masnoće

U šerpici zagrejati pavlaku za par minuta. Skinuti sa vatre pa dodati puter na komadice. Mešati dobro sve dok ne potpun otopi. Onda dodati čokoladu na što sitnije komadice. Ostaviti da se malo zagleje zbog temeperature pavlake pa mešati kašikom lagano sve dok se ne potpuno istopi.
U multi staviti maline i par kašika vode, mleveti dobro sve dok ne dobijati pire od malina a ne sok. Ukoliko dobijete sok ocediti dobro kroz cediljke. Dodati nekoliko suvih borovnica pa ponovo mleveti. Boja će biti tamna crvena sa malim ljubičastim komadicima. Ipak to nisu tvrde kao semenke.
Dodati smesu u smasu čokolade i ostalih sastojaka pa mešati kašikom sve dok boja smese ne bude ljubičasta svuda.
Smesu/šerpicu prekriti plastičnom fojlom za hranu pa ostaviti u zamrzivač sve dok ne bude smesa gusta a od toga mogu da se prave kuglice. Nemojte dugo držati među dlanima jer vrlo su mekane i topi se puter i čokolada pa budu mekše.
Napraviti kuglice svojim rukama (brzo) pa uvaljati ih u kokos.
Ostaviti u frižideru da se dobro ohlade.
Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?