Lagano predjelo od pirinča, tikvica i lososa.

Lagano predjelo od pirinča, tikvica i lososa.


Jednostavno, lagano, zdravo, finog ukusa i lepog izgleda. 
Ovo predjelo se sastoji od pirinča, dimljenog lososa i pečenih tikvica.


Možete dodati namaz od sira (krem sir ili tirokafteri).

Sastojci
  • Puffed rice cakes/rice bars (to su pločice od pirinča u suvom obliku, sadrže pirina, malo soli i nekad malo susama.)
  • 1 tikvica (koristila sam one iz Holadnije, tamne boje, dugačke, slika im je ovde)
  • 100gr dimljenog lososa.
  • malo maslinovog ulja
  • malo soli.
  • Krem sira Katiki ili Philadelphia po želji.
  • Malo sveže mirođije (nije obavezno)
U zagrejanoj rerni peći posoljene i premazene maslinovom uljem tikvice što ste pre oprali, čistili i sekli na dugačke kolutove. Pečenje, na papir za pečenje, traje sve dok ne budu mekše sa jedne i sa druge strane, oko 20min.
Zatim seći traku lososa i staviti na površinu tikvica pa lepo urolati. Na površini pločica od pirinča staviti malo krem sira sa mirođijem a ako nemate ili jednostavno sir ne volite... onda samo staviti tikvicu a na njegarolnicu što ste već pravili. Servirati sa limunom.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?