Čokoladni rolat sa nadevom od kokosa.

Čoko-kokos rolat


Ekzotični ukus!
Za patispanj će vam trebati
3 jaja
100gr šećera
prstohvat soli
kašičica margarina istopljenog
4 kašike mleka
80gr brašna
2 kašike kakaoa u prahu



Za fil će vam trebati
300ml kreme od kokosa, 20% masnoće
2 vanilin šećera
1 kašika šećera
3 kašike kukuruznog škroba
prstohvat soli

A za dekoraciju će vam trebati
120gr grčkog jogurta 10%masnoće
120gr crne čokolade za kuvanje, ako je moguće da bude sa ukusom vanilje.
50ml vrućeg mleka
malo suvog rendanog kokosa

Prvo spremiti nadev.
U šerpici sipati 200ml kreme od kokosa, posoliti pa dodati šećer. U jednoj čaši mečati dobro 100ml kreme od kokosa sa škrobom. Zagrejati kremu u šerpici pa kad se dobro zagreje dodati smesu iz čaše stalno mešajuči.
Ostaviti daa se ohladi u sobnoj temperaturi.

U ben mari istopiti čokoladu. Dodati mleko i mešati dobro i sve to dodati u jogurt pa mešati dobro kašikom sve dok ne bude čokoladna krema. Ostaviti u frižideru da se ohladi.

U posudu umutiti belance sve dok ne dobijati čvrst ''sneg''. Dok umutite posoliti. 
U drugu posudu staviti žumance, mleko, šećer i vanilin šećer pa mešati dobro mikserom. Dodati margarinu. Dodati malo po malo količinu brašna i na kraju dodati kakao kroz cediljke. Mešari dobro mikserom sve dok ne bude čokoladna krema. 
Dodati u ovu smesu malo od snega od belanaca što ste već pravili i mešati dobro kašikom ili mikserom. Sad ostaviti mikser na stranu, dodati malo od snega od belanaca i mešati LAGANO kašikom, ovako kao da želite da prekrijete sneg od belanaca sa čokoladnom kremom. Ponoviti sve dok ne koristite čitavu količinu snega od belanaca. Peći u zagrejanoj rerni na 180stepeni na papir za pečenje za deset minuta. 

Kad bude gotovo onda staviti malo šečera u prahu na površini koristeći cediljku. Prekriti drugom papirom za pečenje pa lepo urolati što bolje možete mada je još vruće. Ostaviti ovako u obliku rolata izmešu ovih papira za nekoliko minuta. Zatim napuniti kremom od kokosa ali prvo dobro mešati kremu mikserom. Urolati ponovo. Ako je čokoladna krema već dovoljno gusta za dekoraciju onda prekriti rolat čokoladnom kremom i dodati kokos u prahu. Zatim nastaviti dekoraciju čokoladnom kremom po želji.
Rolat ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i krema da dobro zgusne sve dok ne servirati gostima ili sebi...

*Da budem iskrena, ja nisam  dodala mleko u čokoladnu kremu pa brzo postala gusta i bilo je teško da dekorišem rolat kako sam htela. Neću drugi put izbegavati ovaj važan korak...

Napomena
Može da se pravi sa neutralno pavlakom 35%masnoće ako ne želite da ga pravite laganije. Iskreno mislim da sa neutralnom pavlakom ispasti će bolje što se ukus tiče... zato što nije mi se puno svidela kombinacija kokosa i ovakve čokoladne kreme. Ipak, ja kad mogu da koristim jogurt jednostavno koristim jogurt pa pravim laganije i zdravije slatkiše!

grčki jogurt!!


2 коментара:

  1. Jako lepo izgleda <3 Šta je "ben mari"?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :) Ben mari je kad sipamo mal ovode u šerpu, ostavimo da vri ili dobro zagreje a iznad šerpe držimo džezvu ili manju šerpicu a u onoj drugoj malo šerpici istopimo čokoladu... voda ne sme da uđe u drugoj šerpici gde se čokolada nalazi i bolje da nije kontakt vode i druge šerpice, čokolada da se istopi zbog toplote koja dolazi iz vode koja vri.. Nadam se da si razumila :)

      Избриши

šta vi mislite?