Ragu svinjskog mesa

Fusilli sa svinjskom mesom i povrćima-RAGU

Fino jelo od mesa, povrća i testninom.


Sastojci
  • 500gr Fusilli
  • 500gr svinjskog mesa, podiki, iseckan na kockice.
  • 1 rogač paprika iseckana na kockice
  • 2 šargarepa iseckane na kockice
  • 1 glavica crnog luka sitno iseckanaa
  • 2 struka praziluka
  • so
  • biber
  • malo suve majčine dušice
  • malo mlevene začinske paprike slatkog ukusa.
  • kašika pelata
  • 1 svež rendan paradajz
  • 200gr tvrdog danskog sira.
  • šoljica ružičastog (roze) vina 11% alc. 
  • malo maslinovog ulja 
U maslinovom ulju dinstati svinjsko meso i dodati povrće. Posle nekoliko minuta sipati vino i ostaviti da se alkohol ispari. Dodati majčinu dušicu, posoliti meso. Onda dodati sos paradajza i pelat zajedno i mešati dobro. Ostaviti da se na kratko kuva pa sipati vodu. Posoliti i pobiberiti. Dodati malo začinske paprike, slatkog ukusa. Ostaviti da se kuva a posle smanjiti tamperaturu i poklopiti. Dodati vodu kad god treba, najbolje još dva-tri puta sve dok meso ne omekša dobro.
Spremiti testeninu kako se piše na pakovanje, ocediti i dodati malo maslinovog ulja. Mešati testeninu sa mesom/sosom. Servirati sa sirom na dnu tanjira a i na vrhu.




Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?