ΜΕΡΗ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Τα μέρη του χοιρινού κρέατος και πού χρησιμοποιούνατι στη μαγειρική.

Τις πληροφορίες αυτές τις βρήκα σε ένα φυλλάδιου της εταιρείας Creta Farms που διαχειρίζεται και επεξεργάζεται χοιρινό κρέας, με πιστοποίηση για την ασφάλεια και την ποίοτητα.

ΑΚΡΑ Η' ΠΟΔΙΑ, ΚΟΤΣΙ ΜΠΟΡΟΣΤΙΝΟ ΚΑΙ ΠΙΣΙΝΟ
Σκληρό αλλά ιδιαίτερα νόστιμο κρέας. Απαιτείται πολύωρο ψήσιμο στο φούρνο ή στη ψησταριά.
ΜΠΟΥΤΙ
Το κομμάτι με το πιό άπαχο κρεάς. Ιδανικό για λεμονάτο, κοκκινιστό ή στο φούρνο. Από τα καθαρά κομμάτια του μουτιού προέρχεται και το σνίτσελ, ιδανικό για πανέ.
ΚΑΡΕ
Το κομμάτι αυτό μπορεί να μαγειρευτεί στο φούρνο ολόκληρο, με κόκκαλο ή χωρίς, αν και συνήθως το συναντάμε κομμένο σε μπριτζόλες.
ΠΑΝΤΣΕΤΑ
Αρκετό λίπος αλλά μεγαλη γευστική απόλαυση! Ιδανική για φούρνο-σχάρα.
ΣΠΑΛΑ
Κάτω από την περιοχή του σβέρκου και της ράχης, στο ύψος των μπροστινών άκρων του ζώου, βρίσκεται η σπάλα, η οποία ονομάζεται εναλλακτικά ρακέτα ή παλέτα. Ιδιαίτερα τρυφερό κρέας και ιδανικό για γευστικότατο κοκκινιστό ή μαγειρευτό κρέας με σάλτσα και μακαρόνια.
ΛΑΙΜΟΣ Η' ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ
Τρυφερό, νόστιμο αλλά λιπαρό κρέας. Γίλνεται εξαιρετικό ψητό, ενώ κομμένο σε κύβους χρησιμοποιείται για ραγού ή μαγειρευτά. Επιπλέον, είναι ιδανικό για τη σχάρα ως μπριζόλα και σουβλάκι. 
ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΗ
Η λιχουδιά των μερακλήδων. Ιδανικό για βραστό ή πηχτή. Μέρος του κεφαλιού αποτελούν και τα μάγουλα, τα οποία είνια πολύ νόστιμα μαγειρευτά.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?