Riblja Supa od arbuna i drugih morskih riba

Riblja supa od arbuna i drugih morskih riba

Arbum, gira oštrulja, knez.... to su samo neke od riba što se najčešće nalaze na našoj trpezi
 zato što moj tata se bavi ribolovom...
Srećna sam što uvek jedem tako sveže ribe!

Sastojci
  • morske ribe
  • malo soli
  • malo bibera
  • 1 rogač paprika
  • maslinovo ulje
  • 1 praziluk
  • malo svežeg peršuna
  • malo svežeg celera
  • 2 šargarepe
  • 1/2 glavica crnog luka
  • čen belog luka
  • malo suve majčine dušice
  • lovor list 
  • dva-tri kašika testenina najmanje veličine.... 
  • malo limuna.
Celer i sl.
Prelepe boje.


U šerpi kuvati očišćene ribe u vodi za desetak minuta. Ocediti ali SAČUVATI riblju supu tj. voda gde su se kuvala riba. Znači kroz cediljke sipati vodu u drugu posudu.
Sitno iseckati papriku, glavicu crnog luka, čen belog luka, jednu  šargarepu, praziluk seći na male kolutove. Sve disntati u teflon tignaju u maslinovom ulju (kašičica maslinovog ulja je dovoljna) dodajući lovor list. Dinstati samo na kratko... kad se crni luk omekša onda skinuti sa vatre. 
Staviti povrće u šerpi i dodati riblju supu. Dodati sitno isrendanu šargarepu (Što sitnije možete) i malo suve majcine dusice. Kuvati za desetak minuta. Istovremeno očistiti ribe, treba nam samo file, ne smemo u supu staviti kost. Nema veze ako riba ispadnu male komadice, to nam je cilj za ovakvu supu. Dodati komadice riba u supu. Posoliti i pobiberiti, dodati malo maslinovog ulja. Dodati sitno iseckanog persun i sitno iseckan celer takodje.
Zatim dodati testeninu. Ne dodajem puno toga jer ne želi msupa da bude gusta niti puna takvih testenina već samo da ih nađem ponekad u supi. Za šest minutica testenina je gotova. Supa takođe.
Za extra ukus dodati jos malo sitno iseckanog svezeg persuna...
Servirati i dodati malo limuna. Ako dodate još bibera supa će biti ljuta, pa ako volite i podnosite ljute ukuse... 



Dosta sastojaka ali supa je super-vitaminska i ukusna! Nadam se da nisam zaboravila nešto!
Dosta slika takođe, ali nisam mogla da se odolim kad su boje tako lepe!




Probajte takođe
Grčka Riblja Supa












Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?