Fusilli sa svinjskom mesom, pečurkama i rogač paprikom

Fusilli sa svinjskom mesom, pečurkama, rogač paprikom i ruzmarinom

Fusilli pašta u u ukusnom sosu od svinjskog mesa, pečuraka , paprike i sa ruzmarinom.

Ovo je varijacija recepta Snicel svinjskog mesa sa paprikama.

Sastojci
  • 2 Snicel svinjskog mesa
  • malo soli
  • malo bibera
  • malo suvog ruzmarina
  • malo mlevene začinske paprike slatkog ukusa
  • malo suve majčine dušice 
  • 2 rendanih svežih paradajza
  • šolja pečuraka iz konzerve
  • glavica crnog luka
  • malo maslinovog ulja
  • rogač paprika
  • 500gr Fusilli pašta.
Sitno iseckanu rogač papriku, sitno iseckane pečurke i sitno iseckanu glavicu crnog luka dinstati u tiganju u maslinovom uljem. Dodati meso, smanjiti temperaturu ako nemate teflon tiganj i ostaviti da se lepo porumeni sa jedne i sa druge strane. Dodati malo suvog ruzmarina i alevu papriku (koristim začin od paprike ali slatkog ukusa) a zatim dodati sos paradajza, malo suve majčine dušice. Pobiberiti. Nakon dva minuta dodati malo vode i posoliti. Seći meso na manje komade i ostaviti da se kuva za nekoliko minuta. Poklopiti i kuvati za pet minuta ili probajte, sećite pa sami proverite da li je meso kuvano unutra. U svakom slučaju mal opre kraja poklopiti, skinutu sa vatre i ostaviti da se još malo kuva, ovako će sos biti još gušći.
U šerpi u vosi dodati mal osoli i malo maslinovog ulja i kad voda vri dodati paštu pa kuvati za 9minuta. Ocediti. Dodati malo maslinovog ulja a ako želite da stavite sos/meso u paštu onda nemojete dodati ponovo maslinovo ulje. 
Servirati. Znači servirati testeninu sa mesom i sosom ili stavite u šerpici paštu i sos/meso i mešati pa servirati. Lepše je toplo. Ako želite dodajte i malo rendanog tvrdog sira.

*kliknuti na link onog drugog recepta za više informacija

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?