Salata od Ditali pašte sa pestom od spanaća i tunjevinom

Spinach pesto Ditali salad with tuna


Super salata sa testeninom!
Imala sam pola pakovanja Ditali pašte, rotkvice, puuuuno spanaća... pa imala sam mal ood svega a kupila sam papriku i tunjevinu da napravim ono što sam ismslila...

Evo moja ideja i od čega se sastoj! Veoma zdrava i ukusna!

Sastojci
  • šolja Ditali pašte
  • malo soli
  • malo bibera
  • 1/2 rogač paprike, iseckana na male kockice
  • 4 rotkvice iseckane na kolutove
  • 160gr tunjevina u vodi, iz kesice Rio Mare.
  • šolja svežeg spanaća
  • 1/4 čena belog luka
  • šoljica pistacija, nepečenih i neslanih 
  • kašika semenki suncokreta, nepečenih i neslanih.
  • 50gr Regato sira, rendanog.
  • malo maslinovog ulja.

U šerpu staviti vodu, posoliti i dodati malo maslinovog ulja. Kad voda vri dodati paštu i kuvati za 9minutica bez poklopca. Mešati s vremena na vreme. Nakon tog vremena i pre nego što daih ocedite sačuvati  kašike vode iz šerpe u jednoj šoljici.
Ocediti paštu.
U multi staviti spanać, malo maslinovog ulja, ono malo vode iz šoljice... sir, beli luk iseckan na male kockice i mleveti dobro! Posoliti i pobiberiti po ukusu pa ponovo mleveti na kratko.
Staviti paštu u posudu, dodati par kašika zelene smese i mešati kašikom. 
Dodati rotkvice, papriku, nekoliko semenki suncokreta i naravno tunjevinu. Mešati dobro kašikom i prijatno!
Vooooolim Pesto sa pistaćem!
Salata je veoma ukusna! Rotkviva je suuuper u ovoj salati! Ukus paprike je vrlo diskretan. Kombinacija je osvežavajuća! Ponosna sam!

Varijacija
  • Umesto tunjevine koristiti dimljeni losos.
  • Možete takođe dodati nekoliko mini paradajza.
Pogledajte takođe
Alternativni Pesto

**************************************************

Spinach Ditali pasta with tuna

Ingredients
  • a cup of Ditali pasta
  • salt &pepper
  • 1/2 fresh Florina pepper, cut in small cubes
  • 4 radishes, cut.
  • 160gr tuna fish packed in water.
  • a cup of fresh spinach leaves
  • 1/4 garlic clove, peeled.
  • two tablespoons of pistachios.
  • a tablespoon of sunflower seeds, raw and unsalted
  • 50gr grated Regato cheese
  • extra virgin olive oil.

To make this wonderful and super helathy salad  all you have to do is...
Cook a cup of Ditali pasta for 9minutes in salted boiling water with two tablespoons of extra virgin olive oil. Just before they are ready keep two tablespoons of the water in a cup. 
Use a sieve as we need just the pasta, not the rest of the water..
In a food proccessor put a cup of fresh and washed spinach leaves, about two tablespoons of pistachios, 50gr of grated Regato cheese, a little extra virgin ollive oil and the water kept in the cup... Add 1/4 of a garlic clove as well and mix very well. Add salt and pepper. 
Put the Ditali pasta in a bowl, add a tablespoon or two of that delicious green mix and mix well with a spoon. Add 1/2 Florina pepper cut into small cubes and some radishes cut also. Then add tuna, the one that is packed in water and is specially cut to use in your sandwiches or salads, or a simple tuna from a can, but add just the fish, not the water. Add some sunflower seeds also! Enjoy!

Here is a link with some other Pesto combinations.
Alternative Pesto

2 коментара:

  1. Meni bi ova salata bila dovoljna da mi zameni ručak. Odličan izbor namirnica.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kako sam srećna što imamo isti ukus! I ja sm jela ovu salatu umesto glavnog jela zato što ima sve što mi treba! To je prvi put što pravim salatu sa testeninom! Ukoliko pamtim...

      Избриши

šta vi mislite?