Đevrečići od povrća

Đevrečići od povrća

Đevrečići i stapići od šargarepa, spanaća, maslina ili sušenih paradajza...
Odlična ideja za doručak, bez šećera, puna vlakana i vitamina! Obožavam ove đevrečiće!

Sastojci za đevrećice od šargarepa.
  • 2 šargarepa, sitno rendanih
  • prstohvat soli
  • kašičica praška za pecivo
  • 200gr brašna
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • kašičica margarina
  • 1 jaje
  • malo sirćeta
  • 1/3 šolje zobenih pahuljica
Zobene pahuljice mleveti u multi sve dok ne budu prah. Sve sastojke osim brašna staviti u posudu i mešasti rukom. Dodati brašno i nastaviti mešanjem, možda će vam trebati još malo brašna, sve dok ne dobijete smesu gustu i mekanu a od toga možete napraviti kuglice. Među dlanima napraviti malu rolnicu pa spojite strane tako da se formiraju đevrečići. Peći u zagrejanoj rerni na pleh na papir za pečenje za desetak minuta na 180stepeni sve dok se ne peku i sa jedne i sa druge strane kako se vidi i na slici levo.
Đevrečići i stapići od šargarepa.
P.S. Da budete napravili stapiće ne treba da spojite strane rolnice. Dodati malo susama na površini duguljastog rolnica.


Sastojci za đevrečiće od spanaća
  • 3 listova spanaća
  • prstohvat soli
  • kašičica praška za pecivo
  • 200gr brašna
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • kašičica margarina
  • 1 jaje
  • malo sirćeta
  • 1/3 šolje zobenih pahuljica
U mleveti zobene pahuljice sve dok ne budu prah.
U multi sipati maslinovo ulje i dodati listove spanaće na komadice i mleveti dobro sve dok ne dobijete zelenu smesu. Sve sastojke osim brašna staviti u posudu i mešasti rukom. Dodati brašno i nastaviti mešanjem, možda će vam trebati još malo brašna, sve dok ne dobijete smesu gustu i mekanu a od toga možete napraviti kuglice. Među dlanima napraviti malu rolnicu pa spojite strane tako da se formiraju đevrečići. Peći u zagrejanoj rerni za desetak minuta na 180stepeni na pleh na papir za pečenje sve dok se ne peku i sa jedne i sa druge strane.

Đevrečići od spanaća.

Đevrečići sa maslinama.
Istom procedurom mogu da se prave đevrečići od crnih maslina (samo masline bez kostiče seći na male komadice)
Đevrečići sa sušenim paradajzom
i đevrečići od sušenih paradajza (isto sećite paradajze na komadice).
Nekad sam takođe pravila sa sirom i origanom, baš mediteranski!

Napomen-Varijacijja
Izbegavati zobene pahuljice koristeći više brašna. Koristiti malo belog vina umesto sirćeta.

VEGGIE BREAKIE- VEGETABLE BREAKFAST RINGS WITH NO SUGAR


Are you ready to enrich your diet with fibre, are you bored of all those sweet cookies? Then try this recipe! This is the easiest way to offer yourself a healthy breakfast. Baked rings with vegetable dough... The flavour vary from carrot and spinach to black olives or dried tomatoes...you can even make some more salty ones using feta and origano instead... Give it a try asap!

Ingredients
These are the common ingredients thet you will need for any flavour
1/3cup extra virgin olive oil
1teaspoon of baking poweder
A little vinegar
A pinch of salt
One egg
200gr all purpose flour
1/4 cup oat rolls, finely choppeed in a multi chopper so that they become like flour.
A teaspoon of margarine.

Flavours
Carrot flavoured
2fresh carrots finely grated
Spinach flavour
Put the oil and three spinach leaves in a multi chopper and make a green mix!
Olive flavor
Just add finely chooped black olives without stone.
Dried tomato flavour
Just add finely chopped dried tomatos.
Feta&Origano flavor
Just add some feta cheese and origano.

Choose the ingredient that will give your breakie roll that special flavour you love. Put it in a bowl. For example if you want to make carrot flavoured rolls just put two grated carrots in the bowl and then follow the rest instructions...
Now all you have to do is to put all the ingredients, except flour, in a bowl and mix well with your fingers. At the end you add the flour so that you can make a mix out of which you can make balls. Make a small roll between your hands, then put the edges together to form a ring.
Put the rings on a baking sheet and bake in a preheated oven at 180C for ten minutes until both of their sides are well baked.

Note
In case you do not like oat rolls just use more flour instead of oats.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?