Cizkejk u čaši sa šargarepom i grčkim jogurtom

Najlaganiji domaći cizkejk! Bez pavlake! Bez putera!


Konačno sam izbacila pavlaku sa cizkejka i srećna sam!

Cizkejk u čaši sa grčkim jogurtom i sirom, zaslađen medom!

Koristite samo 2% masti umesto 35% od pavlake! Koristiti med umesto dva kašiak šećera! Uživajte!

Sastojci
  • 200gr kremastog sira
  • 100gr grčkog jogurta 2% masnoće
  • kašičica i 1/2 šumskog meda
  • 100gr digestive keks (koristila sam sa -30% masti)
  • kašika margarina


a za preliv 
  • 2 sitno rendanih šargarepa
  • 1/2 šoljica vode
  • pola šoljica šećera
  • list želatina
U posudu staviti sir, med i jogurt i mešati mikserom na kratko.  
U multi mleveti keks. U džezvi zagrejati i istopiti margarin pa dodati margarin u mleveni keks i ponovo na kratko mleveti. Dodati kašičicu keks smesa na dnu čaše. Dodati kašičicu ili dva od kreme. Ponoviti. 
Ostaviti u frižideru da se ohladi. 
Spremiti preliv. U hladnoj vodi staviti list želatina i ostaviti za pet minuta da se omekša. U šerpici staviti šargarepu i šećer. Dodati malo vode. Mešati i ostaviti da se zagreje. Kad vri onda skinuti sa vatre pa dodati želatin. Mešati dobro i ostaviti da se ohladi u sobnoj temperaturi za nekoliko minuta. Pažljivo servirati na površini slatkiša koristeći kašiku. Ostaviti u frižideru sve dok preliv ne zgusne.
Ne bojite se! Nije kiselo! 

Napomena
Ovaj recept se ne preporučuje za serviranje u veliki pleh ili kalup, ne garantujem da se lepo seče!

Varijacija
  1. Umesto meda možete koristiti 2 kašika prah šećera.
  2. Umesto šargarepa možete koristiti maline.
Sa prelivom od malina.
Napomena II
Koristi se grčki jogurt takvog, kremastog oblika.
Ovako izgleda kad ga malo mešamo kašikom.







 

LIGHT CHEESECAKE WITH CARROT TOPPING


Ingredients
  • 200gr Philadelphia creamy cheese
  • 100gr of 2%fat greek strained joghurt
  • a teaspoon and 1/2 teaspoon honey
  • 100gr digestive biscuits, (I used the ones with 30% less fat)
  • a tablespoon of melted margarine.
For the carrot topping
  • 2 finely grated carrots
  • 50ml water
  • 50gr sugar
  • a gelatine leaf
Soak the gelatine leaf in cold water for five minutes. In a saucepan bring to boil the carrot and sugar, then set aside and add the soft gelatine leaf. Stir well until totally dissolved into the mixture. Let it cool for a few minutes i nroom temperature.
In a bowl combine cheese, joghurt and honey. 
In a food processor chop the biscuits and add the margarine. Mix well. Put a little amount of this mixture in the bottom of a cup and  then add some cream. Repeat. Serve the carrot sauce on top. Keep in the fridge for at least an hour, then serve!

Notes
  1. you can use 2 teaspoons of powdered sugar instead of honey.
  2. You can use rasberries instead of carrots.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?