Fusilli u katiki sosu sa bundevom.

Fusilli with katiki cheese & pumpkin sauce

Μία πιό... τυρένια ιδέα με μιά σάλτσα που αγκαλιάζει τα φουσίλι σε συνδιασμό με την κολοκύθα.
Dok neutralna pavlaka ima 35% masnoće a naravno možemo koristiti one koje samo 25 ili manje... a kad želimo da dajemo pašti slani ukus a malo masti... onda možemo koristiti grčki sir katiki Domokou koji sadrži samo 13% masti i idealan je za ljude koji vole zdravu hranu. Kombinujemo bundevu i paštu koristeći sir i pravimo ukusno jelo za tili čas! Gotovo samo za deset minuta.

Sastojci
250gr fusilli pašta
malo soli
malo bibera
200gr katiki Domokou
šoljica belog vina
250gr bundeve
malo suve žalfije
par kašika mleka
1 praziluk
1/2 čena belog luka sitno iseckan
malo maslinovog ulja

Kuvati fusili za sedam minuta u slanoj vodi sa maslinovom uljem. U rernu peći 1/2 količine bundeva što sto sekli na kockice, prelivene maslinovom ujem na papir za pečenje na 220stepeni za 15minuta sve dok ne budu mekane...
U tiganju u maslinovom ulju dinsati sitno ili krupno rendanu bundevu, beli luk i praziluk sitno iseckan na kolutove.
Sipati malo vina pa kad se alkohol ispari dodati malo žalfije i komadice bundeve sa rerne pa mešati. Dodati par kašika mleka i sir i mešati dobro. Dodati paštu sa šerpe, najbolje instantno ocediti ali nemojte oprati vodom pa mešati u sosu.
Servirati a ako želite dodati još rendanog sira.

Probajte takođe
Taljatele a la creme sa bundevom

Υλικά
  • μισό πακέτο fusilli primo gusto
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισή σκελίδα σκόρδο
  • ένα πράσο
  • 200γρ κατίκι Δομοκού
  • ένα φύτζανάκι λευκό ξηρό κρασί κατά προτίμηση βιολογικό
  • 250γρ κολοκύθα, η μισή τριμμένη και η μισή σε κυβάκια μικρά
  • λίγο αποξηραμένο φασκόμηλο
  • μιά-δυό κουταλιές γάλα
  • λίγο ελαιόλαδο

Κόβουμε τη κολοκύθα σε κυβάκια, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στουσ 220 βαθμούς σε αντικολλλητικό χαρτί για είκοσι λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στο οποίο προσθέσαμε ελαιόλαδο. Όση ώρα βράζουμε τα μακαρόνια, σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο πράσο με τη τριμμένη κολοκύθα και με τη ψιλοκομμέμη μισή σκελίδα σκόρδου. Σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε λίγο φασκόμηλο κι αργότερα λίγο γαλατάκι και το τυρί κι ανακατεύουμε με τη ξύλινη κουτάλα να λιώσει το τυρί. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε και τα κομματάκαι κολοκύθας  από το φούρνο κι ανακατεύουμε. Πέρνουμε με τριπυτή κουτάλα μακαρόνια από τη κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αν θλελουμε με έξτρα τριμμένο κεφαλοτύρι. 


Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?