Torta kakao kokos sa domaćim kremama bez jaja

Torta kakao kokos sa domaćim kremama bez jaja



Ukusna torta finim kremama.







Sastojci
za patispanj će vam trebati
  • 4 jaja
  • 1/4 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika kakao-a
  • 80gr mekanog brašna
  • 150gr šećera
  • vanilin šećer

za kremu tamne boje će vam trebati
  • 1 i 1/2 kašika kakao-a
  • 200ml mleka
  • 100ml neutralne pavlake 35% masnoće
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike kukuruznog škroba
  • plus 100gr šlaga

za kremu od kokosa će vam trebati
  • 300ml kokosovog mleka
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike kukuruznog škroba
  • plus 100gr šlaga
Kao sirup
  • 200ml vode
  • kašika kakao-a
  • kašika šećera
Za dekorisanje
  • malo sitno rendane crne čokolade za kuvanje
  • 200ml neutralna pavlaka 35%masnoće>> umućena sa prah šećerom* da bude šlag 
  • *2 kašike prah šećera

Kako spremiti patispanj
Mikserom umutiti dobro 4 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom sve dok ne budu krema. Dodati brašno, prašak za pecivo i kako kroz cediljke pa lagano mešati. >>možda će vam usput trebati da dodate malu količinu marege>> U drugoj posudi umutiti dobro belance uz malo soli tako da dobijete ''sneg''. Mi u Grćkoj ovaj sneg zovemo Marega. U prvoj posudi dodati Maregu i drvenom kašikom lepo i lagano mešati tako da se ne gubi vazduh koji se već nalazi u smesu.
Ovu smesu izlijemo u pleh teflon ili u podmazan plah, posuti brašnom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni za 25 minuta.
Ostaviti da se ohldi pa seći na dva dela, horizontalno.
Kašičicem preliti kakao ''sirup'' što ste skuvali u džezvi.

Kako spremiti ''čokoladni'' sloj
U posudu staviti mleko i neutralnu pavlaku a većinu toga sipati u šerpici sa šećerom i vanilin šećerom i ostaviti da se zagreje no ostatak, tj. oko 100ml ostaviti u posudi i dodati kakao i škrob i mešati vrlo dobro kašikom. Kad je smesa u šerpici vruća dodati drugu smesu i stalno mešati sve dok ne dobijet gustu kremu ali smanjite temperaturu. Skinuti sa vatre i nastaviti mešanjem sve dok ne bude krema jako gusta. Ostaviti u frižideru a kad se ohladi mešati dobro kašikom, dodati šlag i mešati mikserom.

Kako spemiti sloj od kokosa
Ponoviti proceduru da biste napravii kremu od kokosa. 

Patispanj-kakao ''sirup''- krema kokosa-patispanj-kakao ''sirup''-krema od kakao-a

Dekorisati tortu po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?