Ekler sa nadevom od kokosa i čokoladnim prelivom

Alternativna eklerakia sa nadevom od kokosa i čokoladnim  prelivom

 
Eklerakia sa nadevom od kreme kokosa i naravno sa prelivom od čokolade


Sastojci
za nadev će vam trebati
  • 300ml kokosovog mleka
  • 100ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike kukuruznog škroba
 i još...
  • 100ml umućena neutralna pavlaka 35% masnoće tj. šlag 
Za ekler testo će vam trebati
  • 150ml vode
  • 150ml mleka
  • prstohvat soli
  • 120gr margarina
  • 4 jaja
  • 200gr brašna
  • *plus jedno jaje i malo vode za premazivanje
a za dekorisanje će vam trebati
  • 80gr crne čokolade za kuvanje 
  • kašika ulja, maslinovog ili suncokretovog 
  • malo suvog kokosa u prahu
 
Staviti u šerpici vodu i mleko i margarinu iseckanu na kolutove i ostaviti da se smesa zagreje. U drugoj posudi staviti brašno i malo soli. Kad smesa mleka u šerpici vri onda skinuti sa vatre, dodati brašno sa posude i brzo mešati kašikom sve dok ne dobijete testo slično kao ono kad pravimo keks...
Ostaviti malo da se ohladi, za nekoliko minutica mešati mikserom ovako tako da bude u sobnoj temperaturi ili bar da nije vruće. U jednoj posudi imati jaja pa dodati jedno po jedno u smesu. Dodati jedno jaje, mešati dobro čekajuči da se potpuno izgubi u smesu pa dodati drugo.... na kraju ćete dobiti testo koje nije tečno kao testo za kolač a nije ni tvrdo tako da se može da se prave kuglice, ali kad staviti kašiku toga na površini to može da stoji kao na primer šlag ali bar ne teče svuda kao da je voda...
Staviti smesu u aparat što koristimo da pravimo dekoracije za torte šlagom pa ostaviti duguljaste količine na papir za pečenje na pleh. U jednoj šolji imati umućeno jaje i malo vode a time lagano premaziti površine ovih komadica...
Peći u zagrejanoj rerni prvo u 200 a zatim u 180stepeni sve dok ne lepo porumene.  
Staviti u šerpicu 300ml kokosovog mleka i šećer i ostaviti da se zagreje. U drugu posudu staviti 100ml mleka i kukuruzni škrob pa mešati dobro kašikom tako da nema komadice škroba. Mešati dobro, umutiti u mleko viljuškom. 
Kad je smesa u šerpici vruća onda dodati ovu drugu smesu što smo pravili u drugoj posudi, tj sipati drugu smesu u šerpicu i mešati. Smanjiti malo temperaturu, brzo mešati sve dok ne zgusne i bude fina krema. Ostaviti u frižideru.
Posle sat vremena mešati kašikom kremu patiseri i dodati u kremu šlag. Mešati dobro kašikom ili mikserom lagano. 
Dekorisati istopljenom čokoladom dva puta kako se vidi na slici pa dodati kokos dok je čokoladna glazura još sjajna ali ne topla.

Ne izgledaju baš divno ali niko ne može jesti samo 1. Ili 2... Ili 3.... MA NIKO NE MOŽE PRESTATI! Ajoj čovece!, ove eklerice nestaju za tili čas!!!!!

Napomena
Ovom količinom testa ćete moći napraviti još petnaestak malih Su što možete napuniti bilo kakvom nadevom.

Super ukusno i mekano!
A to je Ekler što sam kupila iz pekara Horjatiko u Kifisia.


Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?