Μπισκοτάκια με βρώμη&κολοκυθόσπορο

Keksići od semenki bundeva i ovsenih pahuljica.


Υγιεινά μπισκοτάκια πρωϊνού.
Zdravi keksici za doručak.
Ispali su slatki zbog semenki bundeva.






Υλικά
  • 150γρ μαργαρίνη λιωμένη
  • 150γρ καστανή ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • λίγη κανέλα
  • 300γρ αλεύρι
  • ένα κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 100γρ νιφάδες βρώμης 
  • 2 κ.σ. πασατέμπος ψίχα

Ανακατέυουμε τη μαργαρίνη με το ξύσμα, το χυμό, τη ζάχαρη. Προσθέτουμε κανέλα, αλέυρι, μπέϊκιν πάουντερ και ανακατέυουμε, προσθέτουμε τα αλεσμένα βρώμη&πασατέμπο. 
Ψήνουμε τα μπισκοτάκια που θα πλάσουμε σεε αντικολλητικό χαρτί στους 180 βαθμούς και σε προθερμασμένο φούρνο.

Sastojci
  • 150gr istopljenog margrina
  • 150gr braon šećera
  • rendana korica pomorandža
  • sok od 1/2 limuna
  • malo cimeta
  • 300gr brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • 100gr ovsenih pahuljica, mlevenih
  • 2 kašika semenki bundeva, iseckanih.

U posudi mešati margarinu, koricu pomorandža, sok od limuna i šećer. Dodati cimet, brašnp, prašak za pecivo pa mešati. dodati ovsene pahuljice in nekoliko semenki biundeva sitn oiseckanih ili malo mlevenih pa sve mešati lepo rukama sve dok ne može od toga da se naprave kuglice dlanima. Ako je potrebno dodati brašno ili malo više ovsehin palhuljica. Dlanima formirati loptice ali malo pritisnuti da budu kao male pljeskavice. Lepo rasporediti keksice na pleh na papir za pečenje i peči na 180stepeni u zagrejanoj rerni za petnaestak minuta najviše.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?