Crvenozeleni pirinač

Crvenozeleni pirinač


Pirinač metrito sa paprikom i kuglice graška. Servira se uz Anthotiro sir.






Sastojci 
1 šolja pirinča Nihaki
600 pileća supa
malo bibera
1/2 šolja kuglica graška
1 rogač paprika
4 kašika maslinovog ulja
*malo soli
malo kari Mandras

U tiganju u maslinovom ulju dinstati pirinač, ovako će pirinač izgubiti višak svog škroba i imaće lepšu boju. Dodati malo kari Mandras. Dodati malo pileće supe koja mora da bude već vruća ili bar topla, iz druge šerpice. Dodati papriku iseckanu na male kockice i grašak. Dodati malo po malo supu kad god treba, pobiberiti po ukusu. Ostaviti da se kuva bez poklopca sve dok pirinač ne omekša a nema više tečnosti u tiganju. *Posoliti takođe, ako koristite domaću pileću supu. 


Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?