Tiropita Strifti

Τυρόπιτα Στριφτή

Tradicionalna pita sa sirom


Sa kremastom nadevom








Υλικα
300γρ φετα Ήπειρος
300γρ Ανθοτυρο Τυρνάβου
1 αβγό για την γέμιση
200γρ γιαούρτι στραγγιστο 2% λιπαρά
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο φύλλο κρούστας.
250ml ελαιολαδο
1 αβγό για την επάλειψη
**αλάτι βάζουμε ανάλογα το πόσο αλμυρα είναι τα τυριά μας, αν χρησιμοποιούμε πιό πολύ ανθότυρο βάζουμε περισσότερο αλάτι. Επίσης πιπέρι βάζουμε άφοβα γιατί πάει με τη φέτα. 

Sastojci
300gr feta
300gr Anthotiro sir
so
biber
200gr grčkog jogurta 2% masnoće
1 jaje za nadev
250ml maslinovog ulja
1 jaje za premazivanje
kora za pite, kora koja koritimo da napravimo baklavas.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε και σπάμε με το πιρούνι τα τυριά , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το γιαούρτι και ένα χτυπημέν αβγό. Ανακατεύουμε να πάει παντού και να πάρουμε έναομοιογενές μείγμα σα τυρί κρέμα.
Ένα φύλλο το λαδώνουμε πιτσιλίζοντάς το με το πινέλο. Αν θέλουμε πιτσιλάμε και λίγο νερό. Δε βάζουμε πολύ λάδι. Ιδανικά έχουμε τα υπόλοιπα φύλλα σκεπασμένα με νωπή πετσέτα για να διατηρουν την υγρασία τους. Διπλώνουμε το φύλλο κατά μήκος και επαναλαμβάνουμε. 
Πέρνουμε με τα δάχτυλά μας λίγο-λίγο από τη γέμιση και τοποθετούμε στην άκρη κατα μήκος του φύλλου αφήνοντας δυο εκατοστά κενά δεξιά κι αριστερά για να διπλώσουμε προς τα μέσα το φύλλο για να μη βγει η γέμιση. Διπλώνουμε λοιπόν και αμέσως ρολάρουμε και τοποθετούμε το πρώτο αυτό ρολό στο κέντρο λαδωμένου κι αλευρωμένου ταψιού σχηματίζοντας σαλίγκαρο. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο σαλίγκαρος.
Κάθε φορά που συμπληρώνεται ο σαλίγκαρος λαδώνουμε την επιφάνεια του νέου ρολού. Στο τέλος ανακατεύουμε ένα χτυπημένο αβγό με λίγο νερό και με το πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 σε φούρνο προθερμασμένο μέχρι να ροδίσει.


Probajte takođe Strifti sa mesom

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?