Sudžukakia tatina

Sudžukakia tatina



Sudžukakia drugačije

 





Sastojci
  • malo brašna
  • 300gr mlevenog telećeg mesa
  • malo soli
  • malo bibera
  • struk mladog luka sitno iseckan
  • 1/2čena belog luka sitno iseckan
  • 1 jaje
  • 2 sitne kriške hleba
  • malo svežeg sitno iseckanog peršuna
  •  maslinovo ulje 
a za sos
  • 2 svežih rendanih paradajza
  • malo soli
  • malo bibera
  • struk mladog luka sitno iseckan
  • glavica crnog luka sitno iseckana
  • malo maslinovog ulja
U posudu staviti sve sastojke prvog spiska osim  brašna pa napravite smesu rukama od čega mogu da se prave kuglice. Napravite duguljast oblik smese od mesa, kako se vidi na slici. Uvaljati u brašno i popržiti u vrućem uljusve dok ne lepo porumene sa svih strana, za desetak minutica.
U maloj šerpici spremiti sos os sastojaka drugog spiska sastojaka i zagrejati za kratko vreme. Zatim staviti sudžukakia što ste pržili u pleh i dodati sos što ste već spremili... pa peći u zagrejanoj rerni za desetak minuta na 180stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?