Leblebije u sosu sa kobasicama

Leblebije u sosu sa kobasicama

Zdrav tatin recept za leblebije u sosu, u rerni.







Trebaće vam
  • 250gr leblebija 
  • 250gr kobasica sa pomoradžem na kolutove
  • 5 sušenih paradajza iseckanih
  • 1/2 glavica crnom luka sitno iseckana
  • veza svežeg sitno iseckanog peršuna
  • 2 svežih zrelih paradajza
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje

Ostaviti leblebije u vodi da odstoje preko noći u mlakoj vodi.
Sutradan ocediti i stavite u ekspres lonac sa vodom pa kuvati za sat vremena. Leblebije su gotove tj. mekane. Ocediti ali sačuvati šolju od tečnosti tj. vode iz šerpe.
U tiganju dinstati kobacice na kolutove u kašiku maslinovog ulja sve dok ne lepo porumene sa svih strana, mislim dobro da se porumene. Staviti leblebije u pleh a iznad njih lepo rasporediti kobasice. Zatim spremiti sos, u posudi staviti sve ostale sastojke i mešati kašikom. Staviti sos u pleh i dodati onu šolju vode iz šerpe što ste čuvali. Peći u zagrejanoj rerni za 30min najviše. 


Odlično!
 

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?