Histamin i hrana

Histamin iz hrane

Da li patite od svrbeža kože a još ne znate zbog čega - da li je u pitanju neka alergija, psihotelesne probleme ili samo stres???
Svrbež je znak psihotelesnih problema zbog stresa ili simptom alergije... a dok čekate test ili dijagnozu lekara dobro je znati o hrani koju morate izbegavati.
Na slici je dokument od alergologa bolnice što čuvam već godinama. To su namirnice i hrana što ne smemo jesti kad patimo od svrbeža, crvenila na koži a još ne znamo o čemu se tiče. Svi smo čuli o antihistaminskim lekovima i tabletama i da su vezane sa alergijom ili problemima zbog stresa ali možd ne znate da postoji hrana koja oslobađa histamin.
Psihotelesne probleme nisu ludost i nisu opasni drugima. To su znakovi koje duša salje koži. Kad duša pati i ne može da se izrazi onda vide se znakovi na telo. To može biti svrbež, crvenilo ili čak i bol, od glavobolja do bolova mišića.... grčevi. Psihotelesni problemi ne moraju biti instantne, već mogu da se pojave kasnije, čak i posle meseca dana. Oslobodite se stresa!

A šta piše na papir?

Prevod...

DA SE IZBEGAVA TOKOM PERIODA SVRBEŽA

HRANA KOJA OSLOBAĐA HISTAMIN
-jaje (belance)
-morski plodovi: jastog, rakcici, škampi, ostriga, školjke i sl.
-voće: jagoda, ananas, papaja, mango
-ribe
-svinjsko meso
-čokolada
-pasulj, grašak, sočivo i sl.
-koštunjavi plodovi: lešnik, orah, kikiriki.
-paradajz
-alkoholna pića
-konzerve
-aspirin

Naravno je vrlo teško držati takvu dijetu danima... ali kad je zdravlje u pitanju moramo.

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?