Sorbe od dinje u domaćem kornetu

Napravite sami domaće kornete da budete servirali (domaći) sladoled. 

Domaći sorbet sa ukusom dinja i domaći kornet za sladoled.
Kako ih napraviti.

Nemam kalupe za kornete niti sam našla u prodavnicama. To ne znači da ne mogu napraviti svoj sladoled...





Za sladoled će vam trebati
  • 200gr dinja iseckana na komadice
  • 1 banana iseckana na komadice
  • 2 kašičice meda
  • sok pola limuna


Sve sastojke izmešati u multi. Sipati smesu u posudu, poklopiti i ostaviti u zamrzivač za najmanje sat vremena...




Za 4 domaće kornete će vam trebati
  • 200gr brašna 
  • 50gr šećera
  • vanilin šećer
  • 100gr margarina sa ukusom putera (ili 100gr putera ili samo 100gr margarina...) iseckana na kockice
  • 2 kašike mleka
Sve sastojke staviti u posudu pa od toga praviti testo. Formirati lopticu i ostaviti u frižideru za pola sata. Zatim oklagijom rastanjiti testo, ne želimo da bude debelo niti previše tanko. 
Od aluminjskog fojla napraviti kornet dlanima. Koristiti papir za pečenje pa umotati aluminske kornete. Nisam koristila samolepljivu traku, zato je bolje da ih papirom umotati odmah pre nego što da ih umotate testom. Dakle rastanjiti testo oklagijom a na ivici staviti kornet ovako kako ima papir oko njega pa urolati! Kad urolate i vidite da je dosta sa testom i ne treba više toga onda seći nožem onaj višak, držite kornet pa prstima pritisnuti ivice tamo gde se spoji testo da se lepo zalepi pa da se ne otvore dok se peku. Ivice gore seći sa alatom što koristimo da sečemo pizza, a ako to nemate onda pažljivo nožem. Staviti u pleh na papir za pečenje, ivice tamo gde se spoji testo/biskvit bolje da budu na dnu, mislim na strani gde kornet legne na pleh :)
Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni sve dok ne lepo porumene, isto kao biskvite, na primer oko 15 min ili 20min najviše, zavisi od debljine biskvita.

Ostaviti da se ohlade pa servirati sladoledom!

Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?