Rižoto indienne

Rižoto Indien

Nešto kao Rižoto Kanpur ali sa graškom i suvom grožđem koji čine ovo glavno jelo malo slađe...







Sastojci
200gr pirinča bonnet (žutog pirinča)
3 kašike graška
2 šargarepe oljušćene&iseckane na kolutove
kašičica kari Madras (ako nemate ili ne možete naći koristite mešavinu sledećih začina: đumbira. korijandra, kumina, bibera, kurkume, trigonele i pimente)
100gr margarina ili putera
malo soli
malo bibera (ako podnosite ljute ukuse jer vec smo dodali kari)
malo suvog grožđa svetle boje
glavica crnog luka sitno iseckana
crvena rogač paprika po želji
800ml pileće supe

U maloj šerpici spremite pileću supu, domaču ili instantnu. U drugoj šerpi istopiti margarinu, pozačiniti i lagano dinstati pirinač i crni luk. Dodati šargarepe. Mešati stalno. Dodati malo po malo pola od količine supe i mešati dobro. Dodati svuvo grožđe i grašak. Ostaviti da se kuva na laganoj temperaturi bez poklopca i mešati s vremena na vreme. Kad treba dodati ponovo pileću supu i mešati. Kad je pirinač gotov i mekan i nema više vode u šerpi onda dodati kašiku putera i mešati dobro. Skinuti s vatre i pokrijite šerpu peškirom, čekajte 5 min pa servirati toplo. Ako mislite da je ljuto servirajte sa jogurtom ili dodajte malo rendanog sira na vrh.



Нема коментара:

Постави коментар

šta vi mislite?